Türkiye’nin en modern ve büyük barınakları arasında yer alan, Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi’ni, atık yönetimi ile ilgili çevre projesi kapsamında 5 farklı ülkeden 42 öğrenci ziyaret etti.
Erasmus programı kapsamında Fransa, İsveç, Hollanda, Bulgaristan ve Makedonya’dan gelen öğrenciler Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi’nde uygulanan sıfır atık projesi, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, toplanması, sahiplendirilmesi ve beslenmesi üzerine bilgi aldı.
SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİNDEN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
Kısırlaştırma, beslenme ve sahiplendirme faaliyetleri hakkında öğrencilere bilgi veren Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Dr. Ramazan Özdemir, devlet kurumu yemekhanelerinden, lokantalardan ve otellerden günlük toplanan atık yemeklerin titizlikle inceledikten sonra sokak hayvanlarının beslenmesinde kullandıklarını ve böylece geri dönüşüme de katkı verdiklerini söyledi.
Adana’da sıfır atık geri dönüşüm uygulamalarını yerinde gördüklerini dile getiren Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Dudu Türkü Eroğlu, ‘‘Proje aktiviteleri kapsamında ziyaret ettiğimiz öğrenciler Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi’nde atık yemeklerin nasıl toplandığı ve buradaki hayvanların beslenmesine verdiği katkıyı yerinde tecrübe ettik’’ dedi.
MİSAFİR ÖĞRENCİLER BAKIMEVİNİ ÇOK BEĞENDİ
116 dönüm tahsisli alan üzerine kurulu, 2500 hayvanın aynı anda bakımının yapılabildiği, 5 ameliyathane, 12 veteriner hekim ve 109 personel ile 7/24 esasına göre çalışan Sokak Hayvanları Bakımevini gezen öğrenciler, Avrupa’nın birçok yerinde bu kadar büyük ve modern bir hayvan bakımevinin bulunmadığını söyledi.
e-ha