Tarsus'ta Tarsus Belediyesi bünyesinde Sosyal Devlet ve Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak toplumun hemen hemen her kesimine hitap eden ve sosyal destek içeren faaliyet, sosyal etkinlik ve kurumsallaşan tesisler hayata geçiriliyor.

Tarsus Belediyesi kapsamında hayata geçirilen ve toplumun hemen kemen her kesimine hizmet eden Kültürel ve Sosyal Etkinlikler şöyle:
-Kadın Sığınma Evi,
-Meslek Edindirme Merkezleri,
-Yasam Boyu Eğitim ve Spor Merkezleri,
-Yaşlılar Erinç Evi,
-Sosyal Market,
-Taziye Evleri

Kent Konseyi: 
Kent Konseyi; Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi’nden oluşmaktadır. Kent konseyine bağlı Spor Komisyonu, Sağlık ve Çevre Komisyonu, Turizm ve Tanıtım Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sanat Komisyonu, Üretici Hakları Koruma Komisyonu ve Engelliler Komisyonu vardır. Kadın Meclisi’ne bağlı Mahallelerden Sorumlu Çalışma Grubu, Sağlık ve Çevre Çalışma Grubu, Eğitim, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu ve Kadının Statüsü ve Hakları Çalışma Grubu bulunmaktadır. Gençlik Meclisi’ne bağlı Proje Komisyonu, Eğitim, Kültür Sanat Komisyonu, Basın Yayın Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Bilişim ve Teknoloji Komisyonu ve Kent Komisyonu bulunmaktadır.

Meslek Edindirme Merkezi:
Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde mesleki, teknik, sosyal ve kültürel içerikli kurslar verilmektedir. Amaç, halkın mesleki becerilerini geliştirerek, pasif ve tüketici olmaktan çıkararak aktif bir üretici kılmak ve iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklere sahip olmalarını sağlamaktır. Meslek Edindirme Merkezi bünyesinde seramik-çini, el sanatları, taş bebek yapımı, mis sabun üretimi, kumaş boyama, kültür mantarı yetiştiriciliği ve konfeksiyon kursları açılmıştır. Vatandaşlarımızdan gelen talebe göre yeni kurslar da açılmaktadır.

Engelliler Meslek Edindirme Merkezi:
Engelli öğrencilerimizin yaşama daha iyi tutunmalarını sağlamak, onların da bu yaşamda var olduklarını anımsatmak, onları üretime teşvik etmek ve aile bütçelerine bir nebze de olsun katkı sağlamak amacıyla 2005 yılında Tarsus Belediyesi tarafından kurulan Engelliler Meslek Edindirme Merkezi Engelli vatandaşlarımızın ürettiği ürünlerin satışı için Siptilli Çarşısı’nda 1 adet dükkan kiralanmıştır.

Kadın Konukevi:
Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi başvuru yapan kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuki sorunları ile ilgi danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Aile bütünlüğü esas alınarak yapılan rehabilitasyon çalışmalarının yetersiz kalması halinde ihtiyaç duyan kadınlar geçici olarak Kadın Sığınma Evinde konuk edinmektedirler. Kadın Sığınma Evi Tarsus ve çevresine hizmet verdiği kadar çevre illerden gelen kişilere de hizmet vermektedir. Psikolojik destek, hukuksal hizmet, rehberlik ve danışmanlık hizmeti, mesleki beceri eğitim kurslarından yararlanma ve yeşil kart alınması hizmetleri verilmektedir.

Ülker Aydın Yaşlılar Erinç Evi:
Hayırsever Ülker AYDIN tarafından yaptırılan ve bölgemizde başka bir örneği olmayan Ülker Aydın Yaşlılar Erinç Evi, Tarsus Belediyesi’nin katkılarıyla 15 Kasım 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilerek faaliyete geçmiştir. Haftanın 5 günü faaliyet gösteren merkezde dikiş-nakış ve el sanatları kursları verilmektedir. Merkeze gelen vatandaşlarımız kütüphane ve internet hizmetlerinden yararlanmanın yanı sıra günlük yerel ve ulusal gazeteleri de okuyabilmektedirler. Haftanın bir günü düzenlenen sinema, sohbet, psikolog hizmeti v.b etkinliklerin yanı sıra 15 günde bir gün ise seminer, konferans, moral gecesi, sergi v.b etkinlikler düzenlenmektedir.

Sosyal Market:
Sosyal Market, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan birey ve ailelere maddi ve manevi anlamda destek olmak amacıyla 5 Şubat 2015 tarihinde hizmete açılmıştır.

Paylaşım Kutusu:
Ekonomik durumu iyi olmayan ailelere maddi ve manevi anlamda destek olmak, yoksulluğun azaltılmasına, toplumsal dayanışmaya, israfın önlenmesine, toplumsal barış ve hoşgörünün artmasına, sosyal adalet ve ülke kaynaklarının verimli kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla Tarsus Belediyesi 15 Eylül 2015 tarihinde “Paylaşım Kutusu” projesini hayata geçirmiştir. Şehrin işlek noktalarına yerleştirilen paylaşım kutularından toplanan giysi, kitap ve oyuncaklar Tarsus Belediyesi’ne ait Sosyal Market aracı ile müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan “Şevkat Ekibi” aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin ayağına kadar götürülmektedir.

Mehmet Çelebi Spor Salonu:                                                     Mehmet Çelebi Spor Salonu’nda futbol, basketbol, voleybol ve jimnastik branşlarında kurslar açılmıştır.

e-ha