Bu yıl 15-18 Aralık tarihleri arasında 2’nci kez sinemaseverleri ağırlayacak olan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda finale kalan filmleri değerlendirecek uluslararası jüri üyeleri belli oldu.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenecek 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Kısa film türüne destek vermek ve sinema profesyonelleriyle seyirciyi buluşturmak amacıyla 2’ncisi gerçekleşecek ve 47 ülkeden toplam 619 filmin başvuru yaptığı yarışmanın uluslararası jürisinde Azerbaycan, Macaristan ve Türkiye sinemasının değerli oyuncu ve yönetmenleri yer alıyor.
2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın bu yılki uluslararası jürisinde; Azerbaycan Görüntü Yönetmenleri Birliği ve Türkiye Belgesel Görüntü Yönetmenleri Birliği üyesi, Belgesel Filmlerin ve Yazarlık Programlarının Geliştirilmesini Destekleme Derneği’nin kurucusu, Oscar Ödülleri’ne aday olan ve çok sayıda ödüle layık görülen “The 40th Door” ile 71. Venedik Uluslararası Film Festivali başta olmak üzere çok sayıda ödül alan “Nabat” filmleri dahil 50’ye yakın belgesel ve kısa filme imza atan yapımcı ve yönetmen Elçin Musaoğlu; 49. Karlovy Vary Film Festivali’nden pek çok ödülle dönen “Szabadesés” filminde rol alan ve 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “Eternal Winter” filmindeki rolüyle ülkesinde Emmy Ödülü kazanan ilk aktris olan Macaristan’dan oyuncu Marina Gera; 8. Boğaziçi Film Festivali’nde ödüle layık görülen “Kodokushi” filminin yanı sıra “Meleklerin Koruyucusu”, “Göl İnsanları” ve “Gün Doğmadan” gibi çok sayıda ödüllü filme imza atan Türkiye’den yapımcı ve yönetmen Ensar Altay bulunuyor.
Kazananların 18 Aralık tarihinde Atlas 1948 Sineması’nda düzenlenecek ödül töreninde duyurulacağı Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması kapsamında ulusal kategoride birinci filme 20 bin TL, ikinci filme 15 bin TL, üçüncü filme ise 10 bin TL olmak üzere toplam 45 bin TL para ödülü verilirken; bu yıl da finale kalan ancak dereceye giremeyen 6 filme 3’er bin TL gösterim telifi ödenecek. Uluslararası kategoride ise “En İyi Film”e 10 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca “Metin Erksan Ulusal Kısa Film Seçkisi”nde yer alacak filmlerin her birine de 3’er bin TL gösterim telifi sunulacak. Bu yıl ilk kez En İyi Müzik, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu olmak üzere 5 dalda 5’er bin TL para ödülü ve sinemamıza katkı sunan değerli isimlere Onur Ödülü takdim edilecek. Usta yönetmen Metin Erksan’ın vefatının 10’uncu yılı dolayısıyla verilecek “Metin Erksan Jüri Özel Ödülü”nün sahibi de 7 bin TL’lik para ödülünün sahibi olacak.
Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması ile ilgili detaylı bilgi için www.sultanbeylikisafilm.com adresi ziyaret edilebilir.
e-ha