Tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilmek için bazı ön koşulların yerine getirilmesi önemlidir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının T.C. vatandaşı olan ve SGK’si bulunan 0-80 yaş arasındaki kişiler için geçerli olduğu unutulmamalıdır. Emekli veya çalışan ayrımı olmaksızın, SGK’li ve 80 yaşın altındaki kişiler poliçe teminatlarından yararlanmaya devam edebilirler. Fakat her sigorta şirketinin bu noktada giriş yaşlarının farklı olabileceği durumlar söz konusudur.

Sigorta şirketlerine göre tamamlayıcı sağlık sigortası satın alınabilecek en üst yaş sınırları farklılaşır. Çalıştığınız iş yerinden kendi isteğiniz üzerine ayrıldıysanız, SGK’niz belirli bir süre daha devam edecektir. SGK devam ettiği süre, SGK’ye ödenen primlerin gün sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Bu noktada SGK devam ettiği süre boyunca tamamlayıcı sağlık sigortanız da devam eder.

Çalıştığınız iş yerinden çıkarıldığınız durumlarda işsizlik maaşı alabilirsiniz. İşsizlik maaşı alındığı süre boyunca SGK işlemeye devam eder. İşsizlik maaşı aldığınız süre tamamlandıktan sonra SGK’yi aktif hale getirebilmeniz için Genel Sağlık Sigortası primlerini dışarıdan ödeyebilirsiniz. Böylelikle tamamlayıcı sağlık sigortasını kullanmaya devam edebilirsiniz. Sigortanızın kullanım dışı kalmaması için bu tür detaylara dikkat etmeniz son derece önemlidir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası; tahlil, muayene, tetkik ve ufak cerrahi müdahaleler gibi ayakta tedavi hizmetlerini kapsar. Aynı zamanda oda, refakatçi, yemek, diyaliz ve benzeri yatarak tedavi kapsamında olan detaylar da karşılanabilir. Ek teminat paketleri sayesinde tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsadığı alanların genişletilebilmesi mümkündür. Bu sayede sizler de ihtiyaçlarınıza uygun poliçeler belirleyebilirsiniz.

Poliçe hizmetlerini sunan sigorta şirketlerine göre tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsadıkları değişkenlik gösterebilir. Bu sebeple, ana ve ek teminatlar konusunda detaylı bilgiler elde edilmesi gerekir. Tamamlayıcı sağlık sigortaları Sosyal Güvenlik Kurumunun sağladığı sigorta desteğinin üstünü tamamladığı için büyük şehirlerde yer alan özel hastanelerde değil, SGK’nin ülke genelinde anlaşmalı olduğu hastanelerde de geçerlidir. Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde hastalar, ayakta veya yatarak tedavi imkanından yararlanabilirler. Tedavi seçenekleri de sigorta şirketlerine göre değişebilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, generali.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.