Köylerde sosyal tesislere bir yenisini daha ekleyen Tarsus Belediyesi, 6 mahalleye daha yapılan sosyal tesis atağıyla açılışlarını coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi.

Köylerin en önemli ihtiyacı olan sosyal tesislerle Tarsus Belediyesi bir imza daha attı. Açılışı yapılan sosyal tesislerin içerisinde muhtar odası, muayene odası, kütüphane ve misafir odası gibi pek çok alan bulunuyor.

Eylül ayında yaptığı hizmet rüzgârıyla açılışları bir bir gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, köylerin sosyal tesis ihtiyacını gideriyor. Kurbanlı, Çiçekli, Çiriştepe, Köselerli, Ballıca ve Yeniköy Mahallelerine sosyal tesis yapımını tamamlayarak halka hizmete sundu.

Açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Kurbanlı Mahalle Muhtarı Aysuna Yılmaz, 20 yıldır içinde uhde kalan özleminin Başkan Bozdoğan sayesinde gerçekleştiğine değinerek “Ben bugün çok mutluyum. 20 senedir bu anı bekliyorum. Her şeyi yaptım bunu yapamadım. Herkes bana tapulu alanın yok muhtarlık binası yapamazsın dedi. Çok insanın peşinde koştum. Haluk Başkanım köyüme geldi hemen yapacağım dedim. Bu engeli aştık başkanım cesaret gösterdi. 20 yıllık özlemimi giderdi. Ukde kalacaktı aile hekimim adına herkes adına teşekkür ediyorum. Elini hiç çekmedi bizden her zaman burası temiz oldu, tüm birimler köyümüze hizmet getirdi çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“TÜRKİYE DE HİZMETLERİMİZİN ÖRNEĞİ YOK”

Köylü halkı her zaman ayrı bir yere koyduğunu bahsederek sözlerine başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Bir şeyleri anlatırken bu anlattıklarını bir hikâyeye sığdırırsınız. Hikayenin de başlangıcı vardır. Ben artık sizlere zorlukları anlatmak istemiyorum. Benim gerçek halkım burada köylü, vatandaşlarımın zorluklarını biliyorum. Bazı hikayelerde bunlar anlatılmaz doktorlar köylere gider hasta muayene etmek ister, kahve köşelerine giderler doktor gelsin baksın derler. Bazen mantosundan ciğerini dinlersin, halkım bunlara layık değil. Hep dedim ki ne olursa olsun hizmet her yere eşit vaziyette gider dağıtılır. Çünkü belediye gelen para kentte oturanın değil, en kırsal kesimdeki insanların parası. Dile kolay ihaleler şeffaf olacak toplumcu belediyeciliği getireceğiz derken bunun için dedim. Halkım kazanıyor. Türkiye’de hizmetlerimizin örneği yok.  Tertemiz bir belediye ek kaynakları çalıştırarak sağlıyoruz. Getirdiğim projeler eğer bugün adam akıllı uygulanmış olsaydı köyümdeki garibanlarımın da cebine parası girecekti. Hepsi benim ablam kardeşim ben bu köylere çok emek verdim, vermeye de devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Tarsus için sonuna kadar çalıştığını belirten Başkan Bozdoğan “Tarsus il olacak. Hepinizde yaşam kalitesi en iyi yerlere geleceksiniz. Burada oturan bütün halkım benim ne yaptığımı biliyor. Doğruları halkıma anlatacağım. Çalmadık kapı bırakmayacağım. Tarsus Belediyesi’nde nelerin başarıldığını anlatacağım. Toplumcu belediyecilik konusunda Türkiye’nin en iyi belediyesini nasıl itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını da anlatacağım. Bunun için emek veren başkan yardımcılarım, çok değerli memurlarım, personellerim, bürokratlarım, işçilerim, emekçilerim hepsine çok teşekkür ediyorum. Hakkaniyet neyse, doğru ne ise onu halkım için yaptım. Hepinize verdiğim sözü tuttum. 24 saatin 25 saati çalıştım.” ifadelerini kullandı.

“KÖYÜMÜZÜN DE İHTİYACI VARDI, ÇOK MEMNUN KALDIK”

Kurbanlı köyünün çok büyük bir ihtiyacının gerçekleştiğini vurgulayan vatandaş “Başkanımıza ve muhtarımıza böyle bir hizmet verdikleri için çok teşekkür ederiz. Çok güzel oldu, köyümüzün de ihtiyacı vardı. Çok memnun kaldık. Başarılarının devamını dileriz.” dedi.

Yapılan sosyal tesisten memnuniyetini ifade eden bir başka vatandaş “Bu hizmeti sağladığı için çok mutluyuz. Her zaman bizi destekliyor, her zaman arkamızda. Biz kapısına vardığımızda kendi evimize gelmiş gibi oluyoruz. Biz daha bugün tanımadık başkanımızı 30 senedir tanıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Köylerinde çok büyük değişim olduğunu kaydeden bir vatandaş “Başkanımızın sayesinde köyümüzde gelişmeler oldu. Çok mutluyuz çok seviniyoruz. Böyle alternatifler daha önce yoktu. Şimdi daha da memnun kaldık Haluk Bozdoğan’ın sayesinde.” diye ifade etti.

e-ha