Bilim İnsanı ve Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kerim Sarılar ile E Haber Ajansı olarak TEKNOFEST'te gözlem ve izlenimlerini sorduk. Bilim İnsanı ve Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kerim Sarılar şöyle devam etti:
"Liseler Arası İnsansız Hava Aracı alanında TEKNOFEST’e katılanlar başarılı şekilde İnsansız Hava Araçlarını yapmışlar ve TEKNOFEST’te sergilemektedirler.
Bu İnsansız Hava Araçları çoğunlukla şekil olarak elips ve konik türü şekilleri aldıkları görülmüştür.. Hatta bazıları Türk Patent ve Marka Kurumundan İnsansız Hava Aracının Tasarım Marka Tescili aldıklarını söylemişleredir. Bunları tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.
Ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı alanında TEKNOFEST’e katılan;
a. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilisine,
b. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilisine,
c. Orta Öğretim Genel Müdürlüğü yetkilisine,
d. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yetkilisine sordum;
“İnsansız Hava Araçları çoğunlukla şekil olarak elips ve konik türü şeklinde görülmektedir. Peki, Elips ve konikler müfredatta var mı?”
Ve ben bu yetkililere; “Elips ve koniklerin” müfredatta olmadığını “2018 yılında müfredattan çıkarıldıklarını” izah etmek zorunda kaldım.
Azerbaycan standında “İnsansız Hava Aracı” da elips şeklinde idi. Başında bekleyen yetkiliye sordum. İnsansız Hava Aracınız “Elips şekline benziyor. Peki, elips orta öğretim müfredatınızda var mı?” Gururla cevap verdi ; “Evet var. Sizin müfredatınızda yok mu?” “Olmadığını” söyleyince hayretler içinde kaldı ve “Büyük noksanlık” dedi.
Bilim İnsanı ve Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kerim Sarılar şöyle devam etti: “TEKNOFEST’te Liseler Başardı, Milli Eğitim Bakanlığı Sınıfta Kaldı dedi.
Kerim Sarılar: “TEKNOFEST'e Milli Eğitim Bakanlığı Talim Ve Terbiye Kurulu yetkililerini görevlendirmekte yarar var. Çünkü TEKNOFEST’te liseler arası yarışmaya katılan birçok proje elips ve konik türü ürünlerden oluşmaktadır. Oysa müfredatta elips ve konikler yoktur. Katılırlarsa belki tecrübe sahibi olurlar.”
e-ha