Otizmli bireylerin yararına her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve büyük ilgi gören yılbaşı alışveriş festivali, bu yıl kapılarını 15.kez Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde açtı. Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Festivali 29 Kasım- 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleşti.
Tohum Otizm Vakfı’nın otizmli bireyler yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, tanıtmak, farkındalık ve kaynak yaratmak amacı ile gerçekleştirilen ve gelenekselleşen alışveriş festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi ile karşılandı.
Otizmli bireylerin yararına bu yıl 15. defa düzenlenen ve büyük ilgi gören Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Festivali; 29 Kasım - 30 Kasım - 1 Aralık’ta Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde gerçekleşti. Karaköy’ün çok kültürlü ticaret hayatını ve zanaat geleneklerini günümüze taşıyan Paket Postanesi’nde üç gün süren festivalde, Tohum Otizm Vakfı’nın projelerine ve eğitim bursuna ihtiyaç duyan otizmli çocuklara aktarılmak üzere, katılımcı firmalar ve çekiliş bilet ücretleri aracılığı ile yardım toplandı.
120’yi aşkın seçkin marka festivalde buluştu
Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Festivali; takı, giyim, dekorasyon, ev tekstil, mücevher, kozmetik, aksesuar ve antika gibi çeşitli pek çok konuda seçkin ve özel markanın ürünlerini ziyaretçiler ile buluşturdu. Birçok tanınmış markayı sosyal sorumluluk bilinci ile bir araya getiren “Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Festivali” ’ne ziyaretçiler, yoğun ilgi gösterdi. Üç gün süren alışveriş festivalinde ziyaretçiler sevdikleri için hediyeler alırken, aynı zamanda otizmli çocukların eğitimine katkıda bulundu.
21.500 kişi festivali ziyaret etti
İstanbullulara keyifli anlar ve keyifli bir alışveriş ortamı sunan Tohum Otizm Vakfı Yılbaşı Alışveriş Festivali’ni gerçekleştiği üç gün boyunca 21.500 kişi ziyaret etti.
Ziyaretçilerin deniz yolu ile kolayca ulaşabilmesini sağlamak için her gün Kandilli-Bebek-Paket Postanesi güzergâhında gerçekleştirilen tekne seferlerinin yanı sıra Galataport İstanbul içerisinden Paket Postanesi’ne düzenli ve sık aralıklarla buggy seferleri de düzenlendi.
Birbirinden özel cazip hediye çekilişle sahiplerini buldu
Katılımcıların hem alışveriş yaptıkları hem de bu alışveriş ile otizmli çocukların eğitimine katkıda bulundukları alışveriş festivalinde her yıl olduğu gibi son gün çekiliş heyecanı yaşandı. Tohum Otizm Vakfı’nın küçük gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen çekilişte bilet alan şanslı misafirlerden 5 kişi; Four Seasons Dubai’de 1 kişi 2 gece 3 gün konaklama, Vivamayr Maria Wörth’te 1 kişi 7 gece konaklama, Merve Gürsel’den özel tasarım Tombak, Chakra’dan 10.000 TL hediye çeki ve Samsung Galaxy Z Flip cep telefonu kazandı.
TOHUM OTİZM VAKFI HAKKINDA:
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, "Otizm Spektrum Bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitim ile topluma bağımsız bireyler olarak katılmalarına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinden bu yana çalışmalarını yürütmektedir.
e-ha