Dünyada tek çatı altında yer alan en büyük yiyecek ve içecek alanına sahip olan İGA İstanbul Havalimanı'nda, 90’dan fazla alt işletmesi ile yolculara uçuş öncesi ve sonrası yeme & içme hizmeti sunan TUM, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası’na özel olarak düzenlediği bir dizi etkinlikle farkındalık yaratıyor.
İGA İstanbul Havalimanı'nda yeme ve içme hizmeti sunan TUM, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Dünya Engelliler Haftası’na yönelik bir dizi etkinlik düzenledi. TUM CEO’su Hüseyin Dönmez’in katıldığı etkinliklere havalimanı yolcuları yoğun ilgi gösterdi.
TUM, Özel İhtiyaç Sahibi Bireylerin Farkında
Melike Oylum Karataş’ın sahnelediği, ÇAREM iş birliğinde gerçekleştirilen çello performansı ile başlayan etkinlikler, ressam Osman Ülgen’in havalimanı misafirlerinin karakalem resimlerini çizmesiyle devam etti. Bilişsel ve fiziksel farklılıkları bulunan bireyleri ‘Hayata eşit katılma hakkı’ yaklaşımıyla istihdam eden Cafe Yanımda’nın ürünlerine ve terminalde yer alan yeme- içme ünitelerine “FARKINDAYIM” yazılı etiketler yapıştırılarak misafirlere ikram edildi.
Cafe Yanımda ve Türkiye Down Sendromu Derneği’den önemli bir iş birliği
Cafe Yanımda, iç hatlarda yolculuk yapan misafirlerin yiyecek içecek alışverişlerini bağımsızca yapabilecekleri, erişilebilir bir mekân olarak hizmetine devam ediyor. Tüm misafirlerin ihtiyaçlarına yönelik çözümlere tek noktadan erişmelerini sağlayan Cafe Yanımda, Dünya Engelliler Haftası’nda Türkiye Down Sendromu Derneği (Down Türkiye) ile önemli bir iş birliğine de ev sahipliği yaptı. Dernek stand kurarak Dünya Engelliler Haftası’na özel olarak bir dizi ürün satışı gerçekleştirdi. Satışı yapılan ürünlerin tüm gelirleri Down sendromlu bireylerin ihtiyaçları için kullanılacak.
TUM CEO’su Hüseyin Dönmez projeyle ilgili olarak şöyle konuştu: “TUM olarak, İGA İstanbul Havalimanı’nda özel gereksinimli bireyler adına farkındalık projesi gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Bu bireylerin seslerine kulak vermek, haklarını korumak, onların hayata tutunmalarını sağlamak hepimizin görevi. Biz bu görevin başlangıcını Cafe Yanımda’yı hizmete açarak başlatmıştık. Bugün de bir dizi etkinlikle ve Down Türkiye ile ortaklaşa düzenlediğimiz satış organizasyonuyla özel gereksinimli bireylerimize bir nebze olsun destek olduk ve farkındalık yaratmak istedik. İGA İstanbul Havalimanı’nın insanı odağa alan işletme anlayışı ile TUM’un herkese eşit hizmet yaklaşımını tüm misafirlerimize sunmaya devam edeceğiz.”
TUM Hakkında
2017 yılında kurulan TUM, İstanbul Havalimanı’ndaki 34.000 m2’lik yeme içme alanlarının yönetimini üstlenmektedir. TUM, İstanbul Havalimanı’nda; yeme-içme alanlarını tasarlar, yeme-içme alanlarının marka karması oluşturur, potansiyel yatırımcılar ile buluşturur ve mevcut işletmelerin operasyon süreçlerini yürütür. TUM şemsiyesi altında İstanbul Havalimanı Kara Tarafı, İç ve Dış Gidiş Hatlarında Türk ve Dünya mutfağından lezzetler sunan birbirinden farklı pastane ve kafeler, barlar, yemek restoranları, kahve dünyasının sevilen zincirleri, fast-food restoranları ile yolculara uçuş öncesi ve sonrası benzersiz bir yeme & içme deneyimi sunulmakta; bol seçenekli al & götür noktaları, yiyecek içecek otomatları ve uçak rötarlarındaki gecikme ikram destekleri ile 7/24 yolcu memnuniyeti hedeflenmektedir.
e-ha