Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan JCI “Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği JCI İstanbul şubesi tarafından ilki gerçekleştirilen “ TFÖ – Türkiye Farkındalık Ödülleri” Nişantaşı Üniversitesi Neotech Kampüsü’ nde görkemli bir törenle sahiplerini buldu.
TFÖ (Türkiye Farkındalık Ödülleri), Türkiye’deki gönüllü çalışmaları ve dünya genelinde kabul görmüş Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda 17 hedefe yönelik projeler üreten 18-40 yaş aralığındaki gençleri, toplumda yarattıkları pozitif katkılar sebebiyle onurlandırmayı amaçlıyor. Türkiye Farkındalık Ödülleri kategorilerine 40 yaş ve üzerinde olan ve yürüttüğü çalışmalarla somut değişimlere, toplumsal dönüşümlere imza atan başarılı kişilere yönelik özel bir jüri ödül kategorisi de ekledi. 18. Kategori olarak belirlenen Yaşam Boyu Genç kategorisine de ilgi büyüktü.
Nişantaşı Üniversitesi Neotech Kampüsü’nde JCI İstanbul Genel Sekreteri İlknur Doruker’in sunumuyla ilki gerçekleştirilen Türkiye Farkındalık Ödülleri’nde birinciler kamoyuna açıklanarak plaketleri takdim edildi. Ender Saraç, Aslı Dede, Altın Mirmir gibi birçok kıdemli jüri ve katılımcının yer aldığı programda 2022 yılının ilham veren öğretmenleri seçilen ve Küresel Öğretmen Ödülleri de bulunan Muhammet Aydın , Yine Küresel Öğretmen Ödüllü Nurten Akkuş ile Denizli’den Sabancı Vakfı Fark Yaratan Öğretmeni Suat Arı gibi genç eğitmenlerimiz de Türkiye 1. olarak ödül kazandı. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında gençlerde ve toplumda pozitif farkındalık yaratacak birçok farklı kategorideki birincilerin proje hikayaleri gecede büyük beğeni topladı.
Türkiye Farkındalık Ödülleri kurucu direktörü Hatice Beşli konuşmasında; “Gönüllü çalışmaların onurlandırılması ve artmasını amaçladığımız bir ödül programıydı. Hayata geçtiğini görmek gurur verici. Umuyoruz ki gönüllü çalışmalar toplum nezdinde daha görünür kılınarak farkındalık oluşturulmasında katkımız olmuştur” dedi.
2022 TFÖ – Türkiye Farkındalık Ödülleri Kategori Birincileri;
1. Yoksulluğa Son: Doğan Koç
2. Açlığa Son: Güldane Serçemeli
3. Sağlık ve Kaliteli Yaşam: Suat Arı
4. Nitelikli Eğitim: Nurten Akkuş
5. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği: Elif Damla Karakolcu
6. Temiz Su ve Sanitasyon: Gizem Kurt
7. Erişilebilir ve Temiz Enerji: Ceylin Şirin
8. İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme: İrem Savcı Köroğlu
9. Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı:
10.Eşitsizliklerin Azaltılması: Tuğçe Ekin
11.Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar: Halis Hakyemezoğlu
12.Sorumlu Üretim ve Tüketim:Sezen Günaydın
13.İklim Eylemi: Siğnem Uçar
14.Sudaki Yaşam: Melike Ayan Gündüz
15.Karasal Yaşam: Ayça Çelikbilek
16.Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar: Muhammed Furkan Cenger
17.Amaçlar İçin Ortaklıklar: Merih Bengisu Yiğit
18.Yaşam Boyu Genç: Muhammet Aydın
28. TOYP programını destekleyen sponsor kurumlar ve jürilere plaket ve sertifikaları ayrıca takdim edildi.
TFÖ Sponsorları
Chomar, Hiperaktif Kredi, Kandemir Yapı, Koperatiff, Phx, Boco, Sosyopix, Grade Zone, Sobraz
e-ha