Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çelebi basın yayın kuruluşlarını “Sen de Bir El At” kampanyasına destek olmaya çağırdı.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çelebi yaptığı açıklamada; "Onbir ilimizi doğrudan ve derinden olumsuz etkileyen yüzyılın felaketi niteliğindeki yaşadığımız deprem fırtınasının afetzede engelli vatandaşlarımız üzerindeki ileri derecede olumsuz koşulların ortadan kaldırılmasına bir parça da olsa destek olunması ve acil ihtiyaç duyulan desteğin ivedilikle sağlanması için “Sen de Bir El At” diyerek engelli bireylere yönelik acil destek için kampanyamızı başlattık.
Deprem sonrası engelli duruma gelmiş bireyler ve engelli olup da depremi yaşamış bireyler iki kat etkilendiler.
Engelli bireylerin insani temel ihtiyaçlarını giderebilmek için kullanmak zorunda oldukları tekerlekli sandalyesi, bastonu, koltuk değneği, protezi, ortezi, beyaz bastonu, işitme cihazı gibi malzemeleri de depremden zarar görmüş, enkaz altında kalmış veya kullanılamaz duruma gelmiştir.
Depremden etkilenmiş engelli bireylerin yardımcı araç-gereçlerinin acilen temini için katkıda bulunmak, omuz omuza vermek ve bir el atmak gerekmektedir.
Bu kapsamda yıl sonuna kadar Ankara Valiliği tarafından izin verilmiş olan “Sen de Bir El At” bağış kampanyamız için hazırlanan RTÜK Onaylı TV ve Radyo Kamu spotlarımızın ulusal ve yerel yayın yapan Radyo ve TV kuruluşlarımız tarafından yayınlanabilecektir.
“Birlik olmak başlangıç, birlikte çalışmak başarıdır, gelin yaraları birlikte saralım”
Kampanyamızın duyurulması noktasında yayın desteği sağlanması için medya kuruluşlarına seslenen Yusuf Çelebi, “Birlikte daha güçlüyüz. Sizlerin küçük bir desteği başkasının engelsiz yaşama ilk adımı olabilir. Bu temel insani ihtiyaçların ivedi bir şekilde giderilmesi gerekmektedir. “Birlik olmak başlangıç, birlikte çalışmak başarıdır, gelin yaraları birlikte saralım diyor ve “Sen de bir El At” bağış kampanyamızın tanıtım spotlarını ve görsel çalışmalarını tüm Medya kuruluşlarımızın kendi mecralarında uygun gördükleri zaman ve yayın akışlarında yayınlayarak destek vermelerini bekliyoruz” dedi.
Kendi alanlarında kullanılacak materyallerin teknik, tasarım, ölçü taleplerinize göre hazırlayabileceğinizi ilgili basin@sendebirelat.org mail adresimize mail atarak talep edebilirsiniz.
e-ha