Gelecek Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Mürşide Gizem Yıldırım, İstanbul Valiliği'nin, hakkında işlem başlatılan Afganistan ve Pakistan vatandaşı sayısını açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu.
Toplumsal düzenin gün geçtikçe bozulduğunu belirten Başkan Yıldırım, "İstanbul Valiliği, 1 Ocak ile 15 Nisan tarihleri arasında 18 bin 781 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, haklarında işlem yapılan insanlar arasında 4 bin 661 Afganistan ve bin 418 de Pakistan vatandaşı bulunuyor. Açıklamada, bu kişilerden 7 bin 684'ünün İstanbul'dan sınırdışı edildiği, 7 bin 590'ının ise sınırdışı işlemleri için diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildiği belirtildi. Verilerden de anlaşıldığı üzere yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'ye adapte olma sorunu yaşıyor.
Hak, hukuk, adaletten bir haber yaşıyorlar. Bu sebepten dolayı toplumsal ve sosyo psikolojik düzen iyice bozuluyor. İktidarın bu vurdumduymazlığa bir son vermesi gerekiyor. Türkiye yeniden huzura ve güvene kavuşmalı. Aski takdirde daha büyük tehlikeler iktidar yüzünden bizleri bekliyor" şeklinde konuştu.
e-ha