Uzun yolda araba kullanmak pek çok kişinin keyif aldığı bir aktivitedir. Güzel manzaralı bir yolda sevdiğiniz müzikleri dinleyerek aracınızla yol almak stresten uzak olmanızı sağlayabilir.

Özellikle tatile giderken tercih edebileceğiniz en güzel manzaraları sizin için derledik. Araba ile tatil rotaları arasında ülkemizin dört bir yanındaki en güzel manzaralı yerleri bulabilirsiniz.

Balıkesir - Çanakkale

En güzel tatil rotaları arasında bulunan Balıkesir - Çanakkale yolu güzel manzarası ile arabanızla keyif alarak seyahat edebileceğiniz bir rotadır. Pek çok ünlü tatil beldesine uğrayarak geçebileceğiniz bu rotada denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Balıkesir’in ünlü tatil bölgeleri olan Gömeç, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit’ten geçerken mola verip manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bu güzergah son derece geniş bir yola sahip olup yol boyunca duraklama yapabileceğiniz pek çok müsait nokta vardır.

Çanakkale - Balıkesir arasında uzanan Kaz Dağları da bu rotayı cazip hale getiren bir diğer etkendir. Deniz hattından çıkıp tabiat harikası Kaz Dağlarının içine girebilirsiniz. Arabanızla sakin sakin manzarayı  seyrederken bol oksijenin tadını çıkarabilirsiniz.

Bartın - Samsun

Arabayla gezi rotaları önerilerimize bu sefer Karadeniz’in en özel illerinden olan Bartın ve Samsun ile devam ediyoruz. Yeşil bitki örtüsü ve Karadeniz sahil bandının müthiş manzarasında seyredebileceğiniz bu rotada kafanızı dinlendirebilirsiniz.

Bartın - Samsun güzergahında araba sürerken mola verdiğinizde yöresel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz pek çok tesis bulunuyor. Karadeniz’in ünlü lezzetlerini denize karşı yerken anın tadını çıkarabilirsiniz.

Türkiye’nin kesintisiz en uzun deniz kenarı rotası olan Karadeniz sahil yolu deniz havasını içinize çekerek araba kullanabileceğiniz en uygun rotadır. Yaklaşık 400 km süren bu güzergah boyunca pek çok doğal güzelliğin yakınından geçersiniz.Eğer vaktiniz varsa Samsun şehir girişinde olan Kabaceviz Şelalesi’ne uğrayabilirsiniz.

Bitlis - Van

Doğu Anadolu Bölgesi’nin iki özel ili olan Bitlis ve Van arasında araba sürmek son derece otantik bir deneyimdir. Bölgenin mistik atmosferi Bitlis - Van yolculuğunu en güzel tatil rotaları arasına sokmaktadır.

Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerin olan ve ünü ülke sınırlarını aşan Van Gölü’nü de görebileceğiniz bu güzergah son derece hoş bir manzaraya sahiptir. Bölgedeki yüksek dağları ve derin vadileri görebileceğiniz bu hoş manzaralı yol fotoğraf çekmeniz için ideal bir yerdir.

Bitlis - Van arasında görebileceğiniz pek çok doğal ve tarihi güzellik vardır. Esnek bir seyahat programınız varsa Nemrut Dağı ve Tatvan Kalesi’ni görmeniz tavsiye ediliyor.

Marmaris - Datça - Bodrum

Türkiye’nin tatil üçgeni olarak tanınan Marmaris, Datça ve Bodrum arabayla seyahat edebileceğiniz en güzel rotalar arasındadır. Muhteşem bir deniz ve orman manzarasına sahip olan bu rota sık sık durup izlenecek güzelliktedir.

Marmaris - Bodrum arasında denizi yukarıdan panaromik bir şekilde izleyebileceğiniz pek çok seyir alanı vardır. Ancak uyarmalıyız ki bölgedeki yollar yer yer çok virajlı olabilir. Bu konuda dikkatli olmanız önemlidir.

Özellikle Datça’da sahil şeridini takip ederek arabanızla ilerleyebilirsiniz. Bölgede lezzetli deniz ürünleri yapan pek çok restoran vardır. Vereceğiniz molalarda bu lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Antalya - Mersin

Araba yolculuğu için en keyifli rotalardan birisi de Antalya - Mersin yoludur. Oldukça uzun ve keyifli bir rota olan Antalya - Mersin  arasında uğrayabileceğiniz çok güzel tatil beldeler bulunuyor.

Tatil planınıza göre dilerseniz Kaş, Kemer, Silifke gibi turistik bölgelere uğrayıp günübirlik kaçamaklar yapabilirsiniz. Yolculuğunuzda kiralık araba kullanmayı düşünüyorsanız araç kiralama seçeneklerini göz önünde bulundurabilirsiniz.

İdeal bir gezi rotası olan Antalya Mersin arasında Toroslar’da mola vererek muhteşem bir dağ havası alabilirsiniz. Toroslar’da vereceğiniz molalarda Mersin’in yöresel lezzetleri olan tantuni ve sıkmayı deneyebilirsiniz. Bunun yanında yüksek kesimlerde manzaraya karşı fotoğraf çekilebilirsiniz.

Abant Gölü

Abant her  mevsim güzel olan yerlerden birisidir. Bolu’nun en ünlü tatil bölgesi olan Abant araba ile yolculuk yapabileceğiniz en hoş yerlerden birisidir. Sık ormanların içinden geçerken şehir yaşamının tüm yoğunluğunu unutabilirsiniz.

Sonbahar mevsiminde sararmış yaprakların arasında melankolik ve huzurlu bir atmosfere sahip olan Abant kış mevsiminde kar yağışı altındayken ise kartpostallara yakışır bir manzaraya sahiptir.

Baharın canlılığını bitki örtüsünde ve kuşların cıvıltısında hissedebileceğiniz Abant’ın güzelliği mevsimleri aşmaktadır. En güzel tatil rotaları arasında mutlaka sayılması gereken Abant’tan geçerken Abant Gölü’ne uğramanızı tavsiye ederiz.

Eğer imkanınız varsa göl manzaralı konaklama yerlerinde bir ya da iki gün kalarak Abant’ın tadını çıkarabilirsiniz.

Gemlik - Mudanya

Bursa’nın denize kıyısı olan iki ilçesi Gemlik ve Mudanya araba sürebileceğiniz en keyifli rotalardan birisidir. Zeytin ağaçları ile bezeli olan bu iki mekan manzara severler için harika fırsatlar sunmaktadır.

Arabayla gezi rotaları konusunda birbirlerini çok güzel tamamlayan Mudanya ve Gemlik komşudur. Yer yer denizde yaklaşık 100 metre yüksek seviyede olan iki ilçe arasındaki yollar durup manzarayı seyretmeye oldukça elverişlidir.

Gemlik’te Manastır semtine çıkarak körfezi çok güzel bir açıdan seyredebilirsiniz. Mudanya’ya geçerken oldukça sakin bir trafikte yavaş yavaş giderek zeytin kokularını içinize çekebileceğiniz gibi eğer canınız yüzmek isterse denize de girebilirsiniz.

Çanakkale - Karaburun

Ege tutkunları için önerilecek en güzel rotalardan birisi olan Çanakkale - Karaburun arası tam bir doğa turu niteliğindedir. Kaz Dağları’nın ve Ege Denizi’nin dansına sahne olan bu rota araba ile tatil rotaları arasında en eğlencelilerden birisidir.

Pek çok turistik bölgeyi ve tarihi eseri görme şansınız olan rotada sık sık mola verebilirsiniz. Çanakkale - Karaburun arasında uğrayabileceğiniz turistik bölgeler arasında Ören, Akçay ve Dikili ilk akla gelenlerdir.

Bu rotada araba sürerken konaklamak isterseniz bölgede çok güzel butik pansiyon ve oteller vardır. Buralarda programınızın el vermesi durumunda kalabilirsiniz. Karaburun civarında çok güzel Ege yemekleri yapan lokantalar vardır.

Artvin - Trabzon

Doğayı seven biri iseniz en güzel tatil rotaları arasında bulunan Artvin - Trabzon yolunu deneyebilirsiniz. Yaylaların ve dağların arasında uzanan Artvin - Trabzon yolu çok güzel bir manzaraya sahiptir.

Ülkemizin en bol oksijenli yerleri arasında olan bu bölgede araba sürerken dinlendiğinizi hissedebilirsiniz. Fotoğraf çekmekten hoşlananlar için bir çok güzel manzara noktası olan Artvin - Trabzon yolunda çay içip yöresel lezzetleri yiyebileceğiniz tesisler bulunmaktadır.

Yöresel şenlikleri ile ünlü olan Karadeniz’de takviminizin uygun olması durumunda bu şenliklere katılım sağlayabilirsiniz. Yöresel oyunların ve etkinliklerin sergilendiği şenlikler Artvin ve Trabzon’da da sıklıkla düzenlenmektedir.

Konya - Karaman

Uzun ve dümdüz bir güzergah olan Konya - Karaman yolu güzel müziklerle araba sürerken kafanızı dinleyebileceğiniz bir rotadır.

Uçsuz bucaksız buğday tarlalarının arasından geçerken kendinizi bir film platosunda sanabilirsiniz. Bu tarlalar harika fotoğraf açılarına da fırsat vermektedir. Anadolu’nun bu en bereketli topraklarından geçerken uğrayabileceğiniz pek çok tarihi eser olduğunu da unutmayınız.

En güzel rotalar arasında olan Konya - Karaman yolunda araba süreceklere bölgenin yöresel lezzetleri olan etli ekmek ve bıçak arasını denemelerini tavsiye ederiz. En kaliteli unlardan geleneksel tariflere uygun biçimde yapılan bu lezzetli ürünler seyahatinizi daha da keyifli hale getirecektir.

Edremit - Ayvalık

Araba ile tatil rotaları listesinde sıradaki önerimiz Edremit - Ayvalık güzergahıdır. Edremit körfezini tam olarak turlayabileceğiniz bu güzergah özellikle yaz dönemi tatilleri için ideal bir rotadır.

Zeytin üretimi ile meşhur olan Edremit zeytin ağaçları ile turkuaz renkli denizin uyumuyla ünlüdür. Dilerseniz bölgedeki yolculuğunuzu Edremit kiralık araç fiyatları sayfasından kiralayabileceğiniz araçlarla da yapabilirsiniz.

Bu uzun ve sevimli sahil yolculuğu sırasında durup manzarayı izleyebileceğiniz pek çok nokta vardır. Sakin ve durgun sulara sahip olan Edremit Körfezi denize girmek için de çok elverişli bir bölgedir. Burhaniye ve Gömeç’te yapacağınız molalarda güzel Girit mezelerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Çeşme - Kuşadası

Deniz aşığı araba sürücüleri için en güzel tatil rotaları arasında bulunan Çeşme - Kuşadası turu günübirlik yapabileceğiniz kısa ve zevkli bir rotadır.

İrili ufaklı koyları ile ünlü olan Ege’nin en özel yerlerinden olan Çeşme ve Kuşadası denize girebileceğiniz pek çok plaj ve sahile sahiptir. Tek yapmanız gereken arabanızla giderken nerede yüzmek istediğinize karar vermektir.

Bu rotayı takip ederken ziyaret edebileceğiniz tarihi yerler de bulunmaktadır. Bu yerlere örnek olarak Küçükada Kalesi, Çeşme Kalesi ve Ayios Haralambos Kilisesi sayılabilir.

Doğal zeytinyağı üretiminin yoğun olarak yapıldığı bölgede yerel satıcılardan zeytinyağı alabilirsiniz. Zeytin bu bölgenin en önemli tarım ürünlerinden birisidir. Çeşme ve Kuşadası’nda lezzetli atıştırmalıklar yiyebileceğiniz pek çok yer vardır.

Gaziantep - Şanlıurfa

Güneydoğu’nun mistik atmosferini sevenler için Gaziantep - Şanlıurfa rotası çok yerinde bir tercih olabilir. Tarihi İpek Yolu’nun güzergahında arabanızı sürerken bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Gaziantep - Şanlıurfa rotasına arabayla gezi rotaları arasında en lezzetli olanı demek yanlış olmaz. Kebapları ve lezzetleri ile meşhur olan bu iki ilimizde yapacağınız geziler her an bir gastronomi turuna dönüşebilir.

Urfa kebabı, patlıcan kebabı, baklava, beyran,  Urfa ciğer kebabı bu güzergahta yiyebileceğiniz özel lezzetlerden sadece ilk akla gelenlerdir. Bu iki şehirde arabanızla daha derinlere girdikçe saklı lezzet hazineleri bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Gaziantep Kalesi, Balıklıgöl, Zeugma Antik Kenti de bölgede ziyaret edebileceğiniz tarihi yerlerden bazılarıdır.

Nevşehir - Kayseri

Arabayla gezi rotaları belirlerken planlarınıza dahil edebileceğiniz en özel yerler arasında Nevşehir - Kayseri güzergahı da bulunmaktadır. Birbirine oldukça yakın olan bu iki şehir pek çok güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Peribacaları ile ünlü olan Nevşehir son derece otantik bir atmosfere sahiptir. Mağaralardan oluşan pek çok yeraltı şehrine de sahip olan Nevşehir’de gezebileceğiniz pek çok turistik alan mevcuttur.

Balon turuna katılarak panaromik bir şehir manzarası görebileceğiniz gibi bölgedeki şarap bağlarını gezerek şarap tadımı da yapabilirsiniz. Kayseri ise ünü ülke sınırlarını aşmış Erciyes Dağı’nın eteğindedir. Erciyes Dağı’na arabanızla çıkarak bu kadim şehri izleyebilirsiniz.

Karabük - Zonguldak

En güzel tatil rotaları listesinde sırada Karadeniz’in incileri olan Karabük ve Zonguldak var. Doğal ve kültürel zenginliği arabanızla yolculuk yaparken hissedebileceğiniz bu iki şehirde yapabileceğiniz pek çok aktivite vardır.

Karabük’te ünlü Safranbolu evlerini ziyaret ederek bölgedeki geleneksel Osmanlı mimarisinin izlerini sürebilirsiniz. Zonguldak’a geçtiğinizde ise Devrek’e geçip ünlü Devrek bastonlarına bakabilirsiniz. Devrek bastonlarının çok hoş el yapımı hediyeliklerden olduğunu unutmayın.

Deniz ve orman manzaralarının odağında olan Karabük - Zonguldak yolculuğu pek çok doğal güzelliği görmenize de imkan vermektedir. Bu seyahatinizde araç kiralamak isterseniz Karabük araç kiralama sizin için iyi bir seçenek olacaktır.