Türkiye'deki Kurumsal Haber Ajansları konusunda merak sahibi olanların başvuru kaynağı olmak üzere başlıca haber ajanslarını tek bir makalede birleştirdik. Alfabetik sıraya göre sıralama yapılırken kaynak olarak da her bir ajansın kendi web adresindeki ve arşiv kayıtlarındaki resmi bilgiler esas alıdık. Kuruluş tarihlerini de metin içinde geçmiş olsa bile son kısmına ayrıca belirttik.
Türkiye'deki Kurumsal Haber Ajansları hangileriymiş beraber göz atalım.

1 - Kuruluşundan Bugüne Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı'nın tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ile adeta özdeştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan 17 gün önce 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansı, TBMM'nin çıkardığı ilk yasaları duyurdu; Milli Mücadele'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasına, Cumhuriyet devrimlerine tanıklık etti.
İstanbul'un 16 Mart 1920'de resmen işgali ve Meclis-i Mebusan'ın kapanması üzerine Mustafa Kemal Paşa, Ankara'da toplanacak Meclis için seçim yapılmasını illere bildirdi. Artık İstanbul'da kalınamayacağını gören bazı aydınlar da bir süredir Milli Mücadele'ye katılmanın yollarını aramaktaydı. Bu gelişme, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunu da sağlayacaktı.
Ankara'ya doğru yola çıkan iki ayrı kafilede yer alan gazeteci Yunus Nadi (Abalıoğlu) ile gazeteci yazar Halide Edip (Adıvar), 31 Mart'ta Geyve'de buluştular. Tren istasyonundaki mola sırasında Ankara'ya gider gitmez ilk iş olarak "bir ajans teşkilatı" kurulmasının gerekliliğini görüştüler. Ajansın adını konuşurlarken; "Türk," "Ankara," "Anadolu" seçenekleri arasından "Anadolu Ajansı" isminde karar kıldılar.
Mustafa Kemal Paşa'nın karargahı ''Ziraat Mektebi''nde (şimdi Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü) Anadolu Ajansı'nın kurulması gündeme getirildi ve 6 Nisan 1920'de Anadolu Ajansı'nın kuruluşu gerçekleştirildi.
AA, Kurtuluş Savaşı'nda çok zor bir görevi yerine getirdi.
İçeride, savaşan ve dış dünyadan habersiz kalmış bir halkı ülke ve dünya olaylarından haberdar kılmak, bazı yabancı ve İstanbul gazetelerinin teslimiyetçi tutumlarıyla mücadele etmek gerekiyordu. Dışarıda, ulusal mücadeleyi savunmak, Türkiye'nin haklı istekleri konusunda kamuoyunu aydınlatmak ve ona karşı bazı çevrelerin yürüttüğü oyunları boşa çıkarmak zorunluydu.
Atatürk'ün, yakın bir arkadaş grubunu, Anadolu Ajansı'nı Batılı anlamda bir haber ajansı kimliğine kavuşturmakla görevlendirmesiyle 1 Mart 1925'te "Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi" kuruldu. O tarihlerde, Batı ülkelerinde bile örneği görülmeyen böyle bir yapılanmayla Anadolu Ajansı, özerk statüye kavuştu.
Şirket Yapısı: Devlet Destekli Anonim Şirketi
Adres: Eti Mahallesi GMK Bulvarı No:132 Çankaya ANKARA
Kuruluş: 6 Nisan 1920
E-posta yenimedya@aa.com.tr
Telefon +90 312 999 20 00 (pbx)


2 - Anka Haber Ajansı
ANKA HABER AJANSI’nın kökeni 1950’de kurulan Ankara Ajansı’na dayanmaktadır. 1953 yılında dönemin iktidarı tarafından kapatılan ANKA, 1972 yılında yeniden yayın hayatına başlamıştır. Bu dönemde gazeteciler için bir okul olma özelliği de kazanan ANKA, 2018 yılında kapanmasının hemen ardından 2019 yılında yeniden açılmıştır.
ANKA’NIN TEMELLERİ VE EL KOYMA
Türkiye’nin çok partili rejime geçişiyle birlikte, 1950 genel seçimlerinin ardından hükümet kontrolündeki ajanslarda egemen olan tek sesliliği kırmak, halkın doğru haber alma ihtiyacını karşılamak amacıyla Gazeteci-Yazar Kemal Zeki Gençosman tarafından kuruldu. ANKA’nın ilk bülteni 21 Ağustos 1950’de yayınlandı. Ancak, dönemin iktidarı Demokrat Parti’nin çıkardığı yasa ile 14 Aralık 1953 tarihinde mallarına el konulan ANKA Ajansı kapatıldı.
KÜLLERİNDEN DOĞAN EFSANEVİ “ANKA”
ANKA’nın ikinci defa doğması yine bir Türkiye tarihindeki kırılma dönemlerinden birine rastlar.
Türk basın tarihine damga vurmuş olan ve Günaydın Gazetesi’ni çıkartan Haldun Simavi, 12 Mart 1971 darbesinin ardından yazdığı bir yazı nedeniyle Akşam Gazetesi ile ilişiği kesilen Altan Öymen’i ANKA’yı yeniden canlandırmaya teşvik etti.
Öymen, Akşam Gazetesi’nden aldığı işten çıkarılma tazminatı ve Günaydın'dan kapora olarak aldığı 20 bin TL ile ANKA için, Kızılay’da tek odalı ilk ofisi tutarak yola çıktı.
Abonelerine Ankara haberlerini geçmeyi amaçlayan ajansın kurucu kadrosunda, Altan Öymen’in dışında; Gül Önet, Sevgi Soysal ve Ali Polat da yer aldı.
BİR AJANSTAN ÖTE “GAZETECİLİK OKULU”
ANKA’nın kimi muhabirleri zamanla; Günaydın, Günaydın'ın eki Ayrıntılı Haber, Yeni Ortam ve Cumhuriyet gibi gazetelere köşe yazarı oldularsa da ajans, Ankara’daki gazeteciler için bir okul olma özelliğini hep korudu.
YOLU ANKA’DAN GEÇENLER…
Uğur Mumcu, Sevgi Soysal, Gül Önet, Ali Polat, Hasan Cemal, Oktay Kurtböke, Kuvvet Başarır, Hikmet Bila, Adem Yavuz, Zekai Durmuş, Osman Arolat, Ahmet Tan, Rafet Genç, Teoman Erel, Nuri Çolakoğlu, Uluç Gürkan, Varlık Özmenek, Yalçın Küçük, Füsun Özbilgen, İsmet Solak, Yazgülü Aldoğan, Zafer Mutlu, Derya Sazak, Sevim Baran, Metin Aksoy, Timur Türkan, Conxita Işık, Özer Esmer, Koray Düzgören, Enver Delikçi, Fahrettin Fidan, Ali Çağatay, Mümtaz İdil, Vahap Munyar, Mustafa Sönmez, Ahmet Abakay, Abbas Güçlü, Veli Özdemir, Atilla Akay, Ragıp Erten, Raşit Gürdilek, Nursel Gürdilek, İsmet Demirdöğen, Kamuran Zeren, Haldun Armağan, Fatih Güllapoğlu, Cenap Kayasü, Fevzi Argun, Ali Tarık Hatipoğlu, Rahmi Yıldırım, Adnan Keskin, Sedat Bozkurt, Alaattin Aktaş, Önder Doğan, Nuray Babacan, Sevkuthan Nevsuhan, Nurcan Gökdemir, Celal Yıldırım, Genco Dönmez, Mehmet Öngeoğlu, Erdem Gül, Eylem Düzyol, Naki Bakır, Esin Yıldırım, Nesrin Hocaoğlu, Sebahat Karakoyun, Zübeyde Yalçın, Saliha Çolak, Tuncay Keser, Mansur Çelik, Sibel Hürtaş, Ruhdan Uzun, Meltem Özgenç, Murat Eşkinat, Bora Selek, Mustafa Akbaş, Can Güleryüzlü gibi çok sayıda gazetecinin yetiştiği, yolunun geçtiği ANKA Haber Ajansı bir gazetecilik okulu olarak kabul edildi. Saygıyla andığımız Adem Yavuz, Kıbrıs Barış Harekatı’nı ANKA Muhabiri olarak izlerken şehit düştü.
ARAŞTIRMACI GAZETECİLİKTE İLK
Ajans, bünyesindeki gazetecilerle birlikte güçlenirken, aynı zamanda ANKA Yayınları adıyla bir yayınevinin de kurulması ile kitap da basmaya başladı.
Bu kitaplardan biri, Uğur Mumcu ve Altan Öymen tarafından yazılan, ilk baskısı 1975 yılında yapılan ve Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğin başlangıç noktası olarak görülen Mobilya Dosyası oldu. 1976'da Halit Çelenk imzasıyla çıkan bir başka araştırmacı gazetecilik ürünü olan 141-142 Üzerine de ANKA Yayınları’ndan çıkan kitaplar arasında yer aldı.
EKONOMİK SIKINTILAR VE İKİNCİ KAPANIŞ
1977 yılında Öymen’in kariyerini siyasette sürdürme kararının ardından Müşerref Hekimoğlu'nun yönetiminde ANKA yoluna gazetecilerle devam etti ve bu dönemde anonim şirketi haline geldi.
Hekimoğlu'nun 10 Ekim 2004 tarihinde yaşamını yitirmesi üzerine, ajansın yönetimini Nazif Ekzen devraldı. 2006'da ise yönetim Veli Özdemir ve Nuri Sefa Erdem’e geçti. Bu dönemde ekonomik darboğaza giren ANKA'da muhabirler, ilk kez 2008 yılında grev kararı alsa da Türkiye Gazeteciler Sendikası ile yapılan anlaşma sonucunda grevden vazgeçildi. Ancak şirket, 2013 yılında iflasını istedi.
ANKA, 2018 yılında Ankara 21. İcra Dairesi kararı ile kapatıldı.
ÜÇÜNCÜ KEZ “MERHABA”
ANKA Haber Ajansı, kısa süre içerisinde adına yaraşır biçimde küllerinden yeniden doğdu. “ÖZGÜR, TARAFSIZ HABER...” sloganıyla Genel Müdür Ahmet Dirican önderliğinde yeniden yapılanan ANKA; çölleşen Türk medyasına yeni bir nefes getirdi.
İlk olarak 23 Haziran 2019 seçimlerinde tek kaynaktan gelen seçim verilerine karşı alternatif sağlayarak adını duyurdu.
Bilişimdeki gücüyle sağladığı bu başarının ardından da Ajans kimliğiyle yeniden örgütlendi ve ulusal-yerel ve uluslararası bazda yayın yapan çok sayıda televizyon, gazete ve internet sitesine haber servisine başladı.
ÖZGÜR, TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ HABERCİLİK
Üçüncü defa küllerinden doğan ajans ilk etapta çok dar bir kadroyla başladığı yayın hayatını bugün 50’den fazla kadrolu çalışanı ve Türkiye çapındaki onlarca serbest muhabirle sürdürüyor.
ANKA kurulduğu günden bu yana ilke edindiği özgür, bağımsız ve tarafsız haberciliğin her dönemde yapılabileceğini iyi örnekleri ile göstermek; hakkaniyet ve dürüstlük temelinde halkın haber alma hakkını gözeterek içerik üretmek; sesi bastırılan ve kısılan, dezenformasyon ile kendini ifade etme imkânı bulamayan tüm kesimler için çok sesli bir platform olabilme yolculuğuna devam ediyor.
ANKA, geçmişteki misyonuna uygun biçimde; Türkiye’nin kuşatılmış medya ikliminde, siyasetten ekonomiye, diplomasiden yurt genelindeki gelişmelere kadar tüm haberleri, doğru, yansız, kamu yararını gözeterek, toplumun haber alma hakkına saygılı, evrensel değerlere uygun içerikle abonelerine ve halka ulaştırmayı sürdürüyor.
ANKA, 1972 yılında yeniden yayın hayatına başlamıştır.
TİCARET SİCİL BİLGİLERİ
Unvan : ANKAHABER AJANS VE MEDYA HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ
Adres : Çankaya Mahallesi Atatürk Blv. No: 154 B Çankaya/ANKARA
Ticaret Sicil No : 437630
Bağlı Bulunduğu Ticaret Sicil Müdürlüğü : Ankara Ticaret Odası
İnternet adresi : ankahaber.net
Telefon : 0312 514 41 40


3 - DOĞAN HABER AJANSI (DHA), (ÖNCEKİ)
Doğan Haber Ajansı (DHA), 1999’un son aylarında Hürriyet Haber Ajansı (HHA) ile Milliyet Haber Ajansı’nın (MİLHA) birleşmesiyle kuruldu. Türkiye’nin en güçlü haber ağına sahip kuruluşlardan biri olan DHA, Doğan Medya Grubu’na bağlı gazeteler, televizyon kanalları, radyolar, WEB siteleri ile grup dışında çok sayıda basın yayın kuruluşuna haber, fotoğraf ve görüntülü haber servisi yapmaktadır.
AYDA ORTALAMA 6.000 HABER, 3.000 GÖRÜNTÜLÜ HABER, 11.000 FOTOĞRAF
Yurt içinde 34 büroya sahip olan DHA 81 ilde en küçük ilçelere kadar örgütlüdür. Uzman muhabirleri aracılığıyla komşu ülkeler Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, İran, Irak, Suriye, Yunanistan ve Bulgaristan’daki gelişmeleri yakından izleme yeteneğine sahiptir.
Yurtdışında ABD’nin Washington, New York, Los Angeles ve Orlando kentleri, İngiltere, İspanya, İtalya, İsveç, İsviçre, Norveç, Belçika, Hollanda, Danimarka, Almanya, Fransa, Rusya, Makedonya, Kosova, Çin, Avustralya, Mısır, Kıbrıs, Körfez ülkeleri ve Arjantin’den haber, fotoğraf ve görüntülü haber servisi vermektedir.
Bürolar tarafından İstanbul’daki DHA merkezine bilgisayar ortamında ayda ortalama 6.000 haber, 3.000 görüntülü haber ve 11.000 adet fotoğraf servisi yapılmaktadır. Uluslararası haber ve fotoğraf ajanslarından Associated Press, Reuters, EPA ve Sipa Press, DHA’nın önemli fotoğraflarını dünyadaki abonelerine ulaştırmaktadır.
BAĞDAT’A DÜŞEN BOMBALARIN İLK GÖRÜNTÜSÜNÜ DÜNYAYA DHA GEÇTİ
Televizyon kanallarına yapılan aylık görüntülü haber servisi 3000 dolayındadır. Türkiye’nin gündemini ekranlara taşıyan DHA, henüz iki aylıkken Türkiye Radyo Televizyon Gazeteciler Derneği’nin görüntülü haber ödülünü kazanmıştır. Sahip olduğu gelişmiş transmisyon sistemleriyle Amerika’nın Afganistan Operasyonu’nu dünyada ilk olarak Türk seyircilerine duyuran DHA, “Taliban esirler” fotoğrafıyla da Foto Muhabirleri Derneği’nin yılın haber fotoğrafı ödülünü aldı. DHA’nın “Taliban esirler” fotoğrafı Afganistan Operasyonu’nun simgesi haline gelerek, birçok uluslararası derginin kapağında yer aldı.
DHA, Irak operasyonunda da uluslararası başarısını tekrarladı. Operasyonun başladığı dakikalarda Bağdat’a düşen bombalar DHA tarafından görüntülendi ve Reuters aracılığıyla dünyaya geçildi. Bu başarı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından televizyon haberi dalında birincilikle ödüllendirildi.
Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden DHA, Türkiye’de Videofonu kullanan ilk ajans oldu. DHA Videofonu sayesinde Kerkük’ün düştüğü saatlerde kentten canlı yayın yapan tek televizyon kanalı CNN TÜRK idi. Bu yayında kaydedilen görüntüler yine Reuters aracılığıyla dünyaya duyuruldu.
GALAXY TEKNİK’LE CANLI YAYIN İŞBİRLİĞİ
DHA, uluslararası haber ve spor yayınlarında Doğan Medya Grubu’na ait Galaxy Teknik ekibinden destek almaktadır. DHA’nın profesyonel servisleri arasında Galaxy Teknik işbirliği ile gerçekleştirdiği operasyonlar arasında İstanbul’daki terör olayları, Kıbrıs Referandumu, Eurovision Yarışması, Olimpiyat Oyunları, Brüksel Zirvesi, Pakistan, Phuket ve Bande Açe’den Güney Asya’yı sarsan ve insanlık dramını gözler önüne seren deprem, Gürcistan, Lübnan ve Gazze çatışmaları, Kırgızistan’daki devrimin tüm dünya televizyonlarına canlı yayında servis edilmesi bulunmaktadır.
SON TEKNOLOJİ KESİNTİSİZ HİZMET
Geleceğe dönük orta ve uzun vadeli teknolojik yatırım planları yapan DHA, Türkiye’nin 20 önemli kentinde, haber hizmeti için dizayn edilmiş özel otomobil ve jeepleri devreye sokmuştur. Uydu telefonları ve dijital fotoğraf makineleri ve kameralar ile donatılan bu araçlar, en zor coğrafi şartlara sahip bölgelerde bile habere ulaşmanın önündeki engelleri aşabilmektedir.
Türkiye’de 100 noktadan Data link hatlarıyla görüntü transferi gerçekleştirebilen DHA, New York, Washington, Los Angeles, Londra, Paris, Madrid, Milano, Roma, Stockholm, Köln, Berlin, Hannover, Hamburg, Brüksel, Amsterdam, Kopenhag, Bakü, Lefkoşa, Priştine, Pekin, Sydney, Kerkük, Bağdat ve Kahire’deki haber görüntülerini de Datalink ile abonelerine ulaştırma imkanına sahiptir.
DHA, ayrıca Hürriyet gazetesinin yurtdışı bürolarıyla yakın ilişki içinde görüntülü haber yapıp grup televizyonlarına haber hizmeti vermektedir. DHA fotoğraf ve görüntü teknolojisini tamamen dijital sisteme dönüştürmüştür.
DHA Demirören Haber Ajansı A.Ş (SONRAKİ)
Canlı Yayın ve Prodüksiyon Hizmetleri
Organizasyonlarınızı, uydu ve internet üzerinden haber abonelerimize veyadilediğiniz medya mecralarına canlı ulaştırıyoruz.
Uydu yayını (Ku Band): Canlı yayın araçları ile bir veya birdenfazla noktadan, çok kameralı, Jimmy jib seçenekli, rejili canlı yayın.Yayın içeriği ve frekansı DHA aboneleri ve tüm medya ile paylaşılır. Uyduyayınını, internet linki ile web ve sosyal medya sayfalarına yüksek kaliteile aktarılır.
İnternet yayını (Ka Band): Canlı yayın aracı ile 2 kameralı, rejili internet yayını. Yayın içeriği ve yayın linki DHA aboneleri ve tüm medya ile paylaşılır.Yayın linki ile internet bağlantısı olan bütün cihazlardan izlenebilir,web ve sosyal medya sayfalarına yüksek kalite ile aktarılır.
4.5G mobil yayını: Yüksek hızlı mobil internet üzerinden canlı yayın kamerası ile yüksekkaliteli canlı yayın. Yayın linki ile internet bağlantısı olan bütüncihazlardan izlenebilir, web ve sosyal medya sayfalarına yüksek kaliteile aktarılır.
Stüdyo Prodüksiyon: Rejili bant kayıt veya uydu üzerinden canlı yayın. Uydu yayınını, yayınlinki ile web ve sosyal medya sayfalarına yüksek kalitede aktarılır. Yayın linki ile internet bağlantısı olan bütün cihazlardan izlenebilir,web ve sosyal medya sayfalarına yüksek kalite ile aktarılır.
Etkinlik Takibi: Kamera operatörü ve foto muhabiri ile etkinliktakibi. Görüntülerin montajlanarak teslimi veya talebe göre ilgilimecralara servisi sağlanır.
Kuruluş: 1999 Yeniden Kuruluş: 2017
DEMİRÖREN AJANSI A.Ş.
Demirören Medya Center, 100. YılMahallesi 2264. Sokak No:1 C Blok Kat:2
34204 Bağcılar, İstanbul
Telefon No: 0 212 413 55 55
WhatsApp İhbar Hattı: 0533 911 40 40


4 - e-Haber Ajansı (e-ha)
e-Haber Ajansı Yayın İlkeleri
e-Haber Ajansı (e-ha) sitesine koyduğu haberleri tamamen kendi imkanları ve muhabirleri ile temin etmektedir. Haberler kaynağından alınarak gerekli redaksiyona tabi tutulup ondan sonra yayına verilmektedir. e-Haber Ajansı (e-ha) Kaynağının doğruluğuna inanmadığı haberi servise koymamaktadır.
e-Haber Ajansı (e-ha) ile nasıl çalışabilirim?
Haber üretiminde: Haberler telif olduğundan bulunduğunuz çevreden teminedeceğiniz haber olabilecek her unsur redaktörlerimiz tarafından incelenip haberleştirilecektir. Göndereceğiniz resim veya görüntüler orijinal ve haber değeri taşıyan resim veya görüntü olması durumunda satışa çıkarılacak olup resmi veya görüntüyü çeken kişiye % 40 oranında telif ödenecektir. Yazılı haber ve rutin (herkesin çekebildiği) resimlerde ise ayda 30 haber ve yukarısı haber gönderen muhabirlerimize telif ödemeleri yapılacaktır.
Bu şekilde çalışabilecek muhabirlere (kaşeli muhabir) ayrıca rahat görev yapabilmeleri için e-Haber Ajansı kaşeli muhabir olduklarına dair Basın kartı verilecektir.
Haber Pazarlamasında: Üretilen haberler özellikle internet haber sitelerince kullanılacak vasıfta olduğu için öncelikle internet sitelerine veya haber ihtiyacı olan belediye, şirket, tüzel veya gerçek kişilere haber şifrelerinin açılarak pazarlanmasıdır. Bunu yapmak isteyen çözüm ortaklarımıza ise e-Haber Ajansı'nın şifre miktarı ve KDV'sinden arta kalan miktarda kazanç sağlayacaktır.
Muhabirlerimiz aynı zamanda pazarlama da yapabileceklerdir.
Editör olarak: e-Haber Ajansı internet sitelerine ürettiği haberleri satarken editör ihtiyacı olan sitelerin isteğine bağlı olarak güncelleme taleplerine de olumlu cevap verecektir. Talep edilen editörleri e-Haber Ajansı istihdam ederek kurumsal olarak ihtiyaca cevap verecektir. İnternet siteleri editör bulmakta veya çalıştırmak istediklerinde yüksek maliyetlerle karşılaşmaktadır.
e-Haber Ajansı (e-ha) daha düşük maliyetle güncelleme yapabilecektir.
Müşteri olarak: İnternet haber siteleri, kurumsal ya da kişisel web siteleri ihtiyacı olan haberleri herhengi bir ajanstan almak durumundadır. Varolan devlet ya da yayın kuruluşlarına ait ajansların ücretleri maliyetinizi aşıyorsa, kuruluş maksadı adında da geçtiği gibi e-Haber Ajansı sizin için gerekli çözümü üretecektir.
e-Haber Ajansı (e-ha) diğer ajanslara abone olan fakat haber olarak diğer gelişmeleri de takip etmek isteyen haber siteleri için de alternatif bir mecra olmaktadır.
Telif yasasına göre üretilen haber yazı vaya resim ilgili ajansın ücretle satışa sunduğu bir ürünün izinsiz (kaynak gösterilerek bile olsa) kullanılması durumunda 5 ila 10 bin YTL para cezasını gerektirmektedir. Bunu gözönünde bulunduracak olan internet haber sitelerinin yasal yol olan aboneliği tercih etmeleri önerilir.
e-Haber Ajansı (e-ha) Aboneleri
Yayın Sahibi ve Yetkililerin dikkatine!
e-Haber Ajansı, Elektronik Haber Ajansı (e-ha) Haber üretimine 2007 yılı ortalarında test yayını ile başlamış, 2008'de de yayıncıların istifadesine açılmıştır. 2009 yılında ise birçok internet sitesi ve yayın kuruluşu Ajansın ürettiği haberleri yayınlamaya başlamıştır.
Ajansımız (e-ha); AA, ANKA, DHA ve İHA ajansları gibi abonelik sistemiyle çalışmaktadır.
Abonelik; ister yerel, ister ulusal basılı yayın türü; isterse internet sayfaları için müştereken açık olacaktır.
Abonelikler yıllık olacaktır.
Yıllık Abonelik bedeli ise periyodik olarak aylık ödenecektir.
Çok Özel haberler, ayrıca değerlendirilecektir.
Farklı ödeme planları KDV haricinde pazarlığa tabiidir.
Ajansımız TDK Kurallarına ve Basın Kanununa uygun olarak çalışmaktadır.
Harici uygulamalarda e-Haber Ajansı kanuni haklarını saklı tutar.
Abonelerimiz kullandıkları haberlerde ajansımızın imzasını (e-ha) mutlaka kullanmalı. Sitede Logo kullanılarak Bu site e-haber Ajansı Abonesidir denilmelidir. Ayrıca ajansın sitesine link verilmelidir.
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) © 2007-2022 e-Haber Ajansı. Tüm Hakları Saklıdır.
İletişim: info@e-haberajansi.com
Kuruluş: 10 ŞUBAT 2007-2022 e-Haber Ajansı
e-Haber Ajansı (e-ha)
Tel :+90 212 982 46 22
GSM :+90 532 015 07 36
Mail : info@e-haberajansi.com; info@ehaberajansi.com.tr
Web : www.e-haberajansi.com; www.ehaberajansi.com.tr
Şirket: E HABER AJANSI İNTERNET HABER ÜRETİM PAZARLAMA AŞ
Adres: Yeşilköy Mah. Atatürk Cad. No:12/1 Bakırköy-İstanbul
Fatura: Bakırköy V.D. :323 100 2422 Tic. Sic. No:203802-5


5 - İhlas Haber Ajansı (İHA)
Türkiye'nin görüntülü haber servisi yapan ilk özel sektör şirketi olan İhlas Haber Ajansı (İHA) 1993 yılında kurulmuştur. Özel televizyonların yayın hayatına başlaması ile birlikte, doğru, hızlı ve objektif haberciliği kendisine ilke edinen İHA, Türkiye'de 25 bölge müdürlüğü ile 81 ilde hizmet vermektedir.
İHA, yurt içinde ve dışında, çalışan kadrolu ve telifli 850'yi aşkın personeli, 460 kamerası ve 320 dijital fotoğraf makinesiyle, görüntülü, yazılı ve fotoğraflı haber üretmektedir. Merkezine ulaşan ve işlenen haberlerden, günde ortalama 300 görüntü, 1.000 haber metni ve 3.000 fotoğraf, İHA abonesi olan radyo, televizyon, gazete, web sitesi ve kurumlara uydu ve internet üzerinden servis edilmektedir. Dünya çapında ajans faaliyetlerinde bulunan İHA, haberlere hızlı ulaşma, canlı yayın yapabilme, farklı ülkelerde teknik altyapı imkânları bulundurabilme yeteneklerine sahiptir. İHA, operasyonel güç, hız ve aktivasyon açısından değerlendirildiğinde bölgesinin en güçlü ajanslarından biridir. Kurulduğu yıldan itibaren teşkilatlanmaya ve teknolojik yatırımlarına hız kesmeden devam eden İHA, dünyada canlı yayın aracı ve 4.5 G canlı yayın cihazları bakımından etkili haber ajanslarından biridir. Halen 100 den fazla drone kullanarak habercilikte yeni bir soluk getirmiştir.
Çoğu Türkiye dışında olmak üzere kendisine ait 32 uplink noktası (uydu haberleşme noktası) olan İHA, bu sayede olayların kaynağına çok hızlı ulaşarak canlı yayın yapabilmekte, bunları uydu üzerinden tüm dünyaya servis edebilmektedir. İHA'nın Türkiye'de de 250 noktadan görüntü aktarma kabiliyeti bulunmaktadır.
Hizmet çeşitliliğini teknolojik altyapısının güçlenmesine paralel olarak artıran İHA, 11 Eylül olayları sonrasında değişen dünya konjonktürü sebebiyle, faaliyet alanını İran, Irak, Afganistan, Pakistan, Rusya, Yunanistan, Kosova, İsrail, Filistin ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nde yoğunlaştırmıştır. Haber aktarımında çok hızlı hareket edebilen İHA, yurt içi haber akışındaki rakipsizliğinin yanında, özellikle bölge ülkelerine ait haberlerde önemli bir haber kaynağı olmaktadır. Irak'taki savaşta İHA, savaşın sürdüğü bütün bölgelerde, çok sayıda uydu uplink sistemi ve haber ekipleriyle büyük bir yayıncılık başarısı sergilemiştir. Savaş sonrası güvenlik, mezhep çatışmaları, yeni siyasi oluşumlar ortamında çalışmasını genişleten İHA, Irak bölgesinde haber ve yayıncılık hizmeti vermeye başlamış ve o günden bugüne bu çalışmayı başarılı bir şekilde sürdürmüştür.
Türkiye'de 140'dan fazlası televizyon abonesi bulunan İHA'nın yurtdışında da; Almanya, İngiltere, Mısır, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri Azerbaycan, Gürcistan ve Irak'ta çok sayıda müşterisi bulunmaktadır.
İHA, Türkiye'de görüntülerini dijital olarak arşivleyen ilk ajanstır. Böylece İHA 'nın arşivinde 1.500.000'in üzerinde görüntü ve 4.850.000'den fazla haber dijital olarak saklanmaktadır.
Sivil ve Resmi kurum ve derneklerle ticari şirketlerin etkinliklerini, özel prodüksiyon çalışması ile görüntülü ve yazılı medyaya etkin bir şekilde ulaştıran İHA, Türkiye'de gelişen kurumsal haber konusuna yoğunlaşmıştır. Bu çerçevede kongre, festival ve sağlık turizmi şeklindeki etkinliklerin telekonferans yöntemi ile canlı yayınlanması konularında İHA, Türkiye'de öncü bir görev üstlenmiş ve önde gelen bir ajans olmuştur.
Kendi teknik servisi tarafından iç aksamı üretilen canlı yayın araçlarını kullanan İHA, bu sistem ve araçlarla Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmet vermektedir. Hizmet verdiği bölgeleri ve kalitesini artırma çabası içinde olan İHA, Washington, Londra, Berlin gibi önemli şehirlerde bir çok kanala stüdyo hizmetleri dahil ajans hizmeti sunmaktadır. Yurtiçinde İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep stüdyoları faaliyete geçmiş olup bu stüdyolardan da tüm yurtiçi ve yurtdışı müşterilerine hizmet verilmektedir. Türkiye içerisindeki müşteri sayısını 2.000'in üzerine çıkaran İHA, yapılan bu çalışmalar ile ulusal medyanın olduğu kadar yerel ve bölgesel medyanın da haber ihtiyaçlarını hızlı ve güvenilir şekilde temin etmelerinde ajans olarak önemli destek vermektedir.
İHA, olayları ilk, doğru, objektif olarak kamuoyuna duyurma misyonunu başarılı bir şekilde devam ettirmektedir. Türkiye'de farklı yayıncılık ilkeleri olan 2 bin den fazla kurum, gazete, televizyon, internet sitesi, yayınlarını İHA haberleri ile şekillendirmektedir.
İhlas Haber Ajansı (İHA) 1993 yılında kurulmuştur.
İstanbul Genel Müdürlük
Telefon: 0 212 454 33 33
29 Ekim Cad. İhlas Plaza No:11 A/21 34197 Yenibosna-İstanbul
kurumsal@iha.com.tr

6 - HİBYA
Hibya Haber Ajansı ve Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş
Hibya; Haber İlan Basın Yayın Ağı’dır.
Tarafsız, Bağımsız ve Objektif yayın ilkeleriyle ilerlemektedir.
Telif haklarına ve RTÜK yayın kurallarına son derece saygılıdır.
Yayınladığımız yayınlar serbest dolaşımda olan kaynaklardır.
Bunlar dışında kurumlardan alınan özel izin ve anlaşmalar ile yayın yapılmaktadır.
Editörlerimiz tarafından canlı yayın takipleri ve özel haber çalışmaları yapılmaktadır.
Doğru ve Tarafsız Haberciliğin Savunucusudur.
Hibya Haber Ajansı bağımsız bir kuruluşudur. Kuruluşumuzdan yapılan yayınların “Medya Takip” yaptığını söyleyen kuruluşlar tarafından raporlanmadığını ve hatta hatalı linkler verildiğini görüyoruz. Biz bir haber ajansı olarak haber yapmakla yükümlüyüz. Kasıtlı olarak server'larımıza sitelerimize yöneltilen bot saldırıları kayıt altına alınmaktır.
İmtiyaz Sahibi: Mehmet Türker AKANLAR
İletişim; +90 538 482 70 50
Mail: haber@hibya.com
Kuruluş Tarihi: Mayıs 2019
Ticari Bilgilerimiz;
Hibya Haber Ajansı ve Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Hacımimi Mh. Vekilharç Sk. Paşa Han 3/12 PK 34425 Karaköy
Beyoğlu İstanbul / Turkey
Vergi Dairesi : Beyoğlu Vergi Numarası : 462 077 5011
Mersis No: 0462077501100001
Ticaret Sicil No:194521-5
Not: Alfabetik Sıraya göre sıralama yapılmıştır. Kaynak olarak Ajansların web adreslerindeki ve arşiv kayıtlarındaki resmi bilgiler esas alınmıştır. Kuruluş Tarihleri ayrıca belirtilmiştir.