Kentlerin yüksek ekonomik ve sosyal maliyetine karşı, doğada yerleşik bahçeli alternatif yaşam çözümleri. Türkiye’nin ilk Doğa Evleri Fuarı, ‘şehirden kaçış’ için yol gösterecek.
Metropollerde, kaygı veren salgın ve deprem riski, pahalılık, trafik ve güvenlik problemleri, doğada yerleşik yaşama geçmek için bahçeli bir ev hayali kuranları, giderek daha yoğun bir arayışa sürüklüyor. Eko Fuarcılık tarafından 30 Mayıs – 1 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye’nin ilk yerleşik kırsal yaşam fuarı olan NATURE HOUSES SHOW Doğa Evleri Fuarı, ülkemizin eşsiz doğasında bahçeli alternatif bir yaşam için keşfe çıkanlara, aradıkları tüm çözümleri tek çatı altında sunuyor.
Sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir alternatif yaşam beklentisiyle Türkiye’de, kentlerden doğaya ve köylere doğru tersine göç, pandemiyle birlikte büyük bir hız kazandı. Kırsal yerleşik yaşam, bu göç dalgasıyla kabuk değiştirmeye ve doğada alternatif yaşam alanları oluşmaya başladı. Eko Fuarcılık tarafından, 30 Mayıs – 1 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde EQUIST 6. At ve Binicilik Fuarı ile birlikte gerçekleştirilecek olan NATURE HOUSES SHOW 2024 Doğa Evleri Fuarı, Türkiye’nin en büyük metropolünde bir doğada yaşam festivaline dönüşecek.
NATURE HOUSES SHOW 2024, şehirden uzak bahçeli bir ev arayışında olanları, köy evi, bağ evi, dağ evi, yayla evi, çiftlik ve hobi evleri niteliğinde, hafif beton ve taş ev, prefabrik, hafif çelik, kapsül, ahşap ve kütük ev, konteyner, tiny house, dome ve bungalow türü yaşam alanlarına yönelik cazip seçenekler sunan yerli ve yabancı firmalarla buluşturacak. Şehir dışında yerleşik kırsal yaşama geçmek isteyenler, fuar kapsamında inşaat, taahhüt, tadilat, mimarlık, temel, yalıtım, cephe, zemin, cam kapama sistemleri, dekorasyon yenilenebilir enerji, havuz, peyzaj, bahçe ekipmanı, iklimlendirme, tarımsal ve hayvansal üretim başta olmak üzere, ihtiyaç ve beklentilerine yönelik farklı seçenekleri, geniş coğrafyalarda arayışa girmelerine gerek kalmadan bir arada bulacaklar.
Yeşil Yakalılar, “Kırsal Dönüşümü” başlattı
Eko Fuarcılık Genel Müdürü İlker Altun, uzaktan ya da hibrit çalışma modelleri, erken emeklilik ve kentsel dönüşüm sürecinin yoğunlaşmasının yanı sıra, tarım, seracılık, çiçekçilik, bağcılık, hayvancılık, arıcılık ve turizm gibi alanlarda giderek gelişen kırsal girişimciliğin, kentlerin dışında ve doğanın kucağında yeni bir yaşam kurmayı, giderek daha cazip hale getirdiğini vurguladı.
Kentlerden uzaklaşarak kırsal bahçeli yerleşik yaşama geçen Yeşil Yakalılar’a her gün yenilerinin katıldığını ve böylece ülkemizde doğal bir Kırsal Dönüşüm ya da Köysel Dönüşüm sürecinin başladığını ifade eden İlker Altun, “Bugüne kadar, doğada bahçeli ev hayalini gerçekleştirmek isteyenlerin, yerleşmek istedikleri bölgelere birçok kez gidip, yerinde araştırma yapmaktan başka çareleri yoktu. Bu, çok zaman gerektiren, ulaşım ve konaklama maliyeti yüksek bir seçenekti. NATURE HOUSES SHOW, bu yıldan başlayarak 20 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçisine, farklı seçenekleri İstanbul’un en merkezi noktalarından birinde yer alan modern fuar alanında, tek çatı altında sunacak. NATURE HOUSES SHOW, birkaç yıl içinde, ülkemizin güzel doğasında bahçeli yerleşik alternatif bir yaşam kurmak isteyen, yerli ve yabancı 100 bine yakın ziyaretçinin, bu hayallerini gerçekleştirmek için ilk ve vazgeçilmez adresi olacak” şeklinde konuştu. Altun, fuarda yeni teknolojik çözümlerini sergileyecek firmaların yanı sıra, şehirden uzakta alternatif yaşam için gerekli bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı etkinlik programının da ziyaretçiler için, çok ilgi çekici ve yol gösterici olacağını sözlerine ekledi.
e-ha