Sarıyer Belediyesi Uluslararası Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali kapsamında yarışma ve ödül töreni düzenlendi. Rengarenk kıyafetler ve danslarla görsel şölene dönüşen yarışmada Artvin ve Moldova 1. oldu. 

Sarıyer Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şenlikleri Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan grupların kostüm defilesi, yarışma ve ödül töreniyle devam etti. 6 ülke ve 5 ilden gelen dansçıların performans gösterileriyle başlayan törende sahneye çıkan gruplar, rengarenk kıyafetleri ve danslarıyla görsel şölen tadında sahne şovlarına imza attı. Etkinliğe; KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, FİDAF Türkiye Başkanı Gürhan Ozanoğlu da katıldı. Gecede özel jüri tarafından belirlenen ödüller sahiplerini buldu. Programın sonunda tüm jüri üyeleri ve katılımcı ülkelere plaket verildi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm grupları teker teker tebrik ederek pasta kesti. 

Yarışmanın jüri üyeliğini; Folklor Kurumu Başkanı Nabey Önder, Araştırmacı – Yazar Ali Çavaz, CIOFF Türkiye Onursal Başkanı Savaş Tuğsavul, Araştırmacı – Yazar Erol Hacıbekiroğlu, Kültür Bakanlığı Sanatçısı Şinasi Pala, sahne sanatları yönetmeni Mahmut Güner, eğitmen Ayşegül Erdoğan Sezen ve Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun yaptı.  

Gecede; Halk Özel Ödülü Diyarbakır’ın olurken, Sarıyer Belediyesi Özel Ödülü Edirne’ye, Davranış Özel Ödülü KKTC’ye, Uluslararası Teşvik Ödülü Rusya’ya, Jüri Özel Ödülü ise Aydın’a verildi. 3. Mansiyon ödülü Bulgaristan, 2. Mansiyon Sırbistan, 1. Mansiyon ise Gaziantep’e verildi. Yapılan titiz değerlendirmelerin sonucunda: 3. Diyarbakır ve KKTC, 2. Gürcistan ve Aydın, 1. ise Artvin ve Moldova oldu.

e-ha