Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Balon Festivali “BalonFest’22” gündoğumunda yapılan balon gösterileri ve eşsiz sahne sunumlarıyla dolu dolu geçen dört günün ardından sona erdi.
Türkiye’nin ilk sıcak hava balon üretici firması olan Pasha Balloons’un ana sponsorluğunda, MEHA Havacılık organizasyonuyla Kapadokya’nın daha iyi şekilde tanıtılması vizyonuyla 3’üncü kez düzenlenen Uluslararası Kapadokya Balon Festivali “BalonFest’22”, dört gün boyunca misafirlerine unutulmaz anlar yaşattı.
“BalonFest’22”de; gün doğarken Kapadokya’dan kalkış yapan sıcak hava balonlarına festival boyunca İngiltere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, İspanya, Makedonya, Slovenya ve Türkiye olmak üzere 12 farklı ülkeden gelen figürlü balonlar eşlik etti.
Festival kapsamında balon turları, konferanslar, yöresel etkinlikler, konferanslar ve çocuk şenlikleri düzenlenirken, havanın kararmasıyla Pasha Balloons tarafından Türkiye’de ilk kez yapılan night glow (ışıklı balon gösterisi) misafirlere renkli bir şölen sundu. Kapadokya’nın tanıtımı için çeşitli etkinlikler de düzenlenirken; balon içi aktiviteleri, keşif sahneleri ve lazer gösterileri keyifli anlar yaşattı.
Bakan Karaismailoğlu, Festivalin Son Gününde Yerli Üretim 50’nci Balon ile Kapadokya Turu Yaptı
“BalonFest’22”nin son gününde, festival alanını ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bölgede uçuş için hazırlanan yerli sıcak hava balonlarıyla ilgili Türkiye’nin ilk yerli balon üreticisi Pasha Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Halis Aydoğan’dan bilgi aldı. Ülke tanıtımına katkı sunan böylesi etkinliklere desteklerini arttıracaklarını söyleyen Karaismailoğlu, balon turuna katılım sağlayan turist sayısında artış yaşanmasının yanı sıra yerli sıcak hava balonu üretimi konusunda da önemli adımlar atıldığını belirtti. Bakan Karaismailoğlu ayrıca Pasha Balloons tarafından üretilen 50’nci balona inerek Kapadokya turu yaptı.
“BalonFest’22” Sahne Gösterileriyle de Rengârenkti
Festivalin ilk gününde Aleksandra Stan konser verirken, Anadolu Ateşi’nin gösterisiyle heyecanlı bir sahne şovu gerçekleşti. Zeynep Bastık’ın sahne aldığı ikinci günde, Doğukan Manço’nun DJ performansıyla eğlence doruğa ulaştı. “BalonFest’22”nin üçüncü gün sahnesinde ise Ozan Doğulu’nun yerli ve yabancı şarkılardan oluşan DJ performansının ardından, şarkıcı Edis tarafından sağlık sorunları nedeniyle kısa süreli bir konser gerçekleşti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü himayelerinde; Göreme, Uçhisar ve Ortahisar belediyelerinin destekleriyle her yıl daha fazla katılımcıyı ağırlayan Uluslararası Kapadokya Balon Festivali, balon turizminin marka değerini artırmayı amaçlarken, düzenlenen festivalin Kapadokya’nın ve Türkiye’nin tanıtımına daha büyük katkılar sağlaması bekleniyor.
e-ha