İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) organizasyonu ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi’nin desteğiyle Uluslararası VETEXPO 2022 Veteriner Bilimleri Kongresi 12-14 Mayıs tarihleri arasında Pullman Hotel & Convention Center’da düzenlenecek. Kongrede, evcil hayvan, ruminant, at hekimliği ve egzotik hayvan hekimliğine ilişkin bilimsel sunumların yanı sıra düzenlenecek workshoplarda uygulamalı eğitimler de verilecek. Yedi ayrı salonda eş zamanlı gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların yanında sektör firmalarının da katılımına açık olacak kongrede, veteriner hekimlerin mesleki pratiklerine önemli katkılar sağlanması amaçlanıyor.
İlki 2019 yılında düzenlenen ve pandemi sebebiyle ara verilen organizasyon, kısıtlamaların kalkması ve aşılanma oranlarının artmasından dolayı yeniden yüz yüze katılım sağlanarak gerçekleştirilecek. Yurt içinden ve yurt dışından akademisyen, serbest çalışan ve kamu kurumlarında görev alan veteriner hekimlerin katılacağı kongre, özellikle genç veteriner hekim ve akademisyenlere odaklanarak onların mesleki gelişimini hızlandırmak ve vizyonunu geliştirmek üzere hazırlandı.
Yurt içi ve dışından çok sayıda önemli akademisyenin konuşmacı olarak katılacağı kongrenin başkanlığını İVHO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan yapacak. Kongre kapsamında bilim temelli çalışmaları ve bu çalışmaların uygulanması konusunda veteriner hekimlere daha fazla imkân sağlayacaklarını ifade eden Arslan konu ile ilgili şunları söyledi: “VETEXPO 2022, özellikle genç meslektaşlara ve genç akademisyenlere odaklanmış ve onların mesleki gelişimini hızlandırmak ve vizyonunu geliştirmek için planlanmıştır. Meslek yaşamına başlarken diğer meslektaşlarını tanıma, iletişimlerini geliştirme ve sektör firmalarıyla karşılaşma imkânı sunmayı amaçlamıştır. Hedefimiz, son teknolojik gelişmelerin hekimliğe aktarıldığı, akademisyenler ile sahada çalışan meslektaşlarımızın bir araya getirildiği, başarılı bir kongre gerçekleştirmektir. Kongrenin kendi bölgesinde tanınan bir konuma ulaşması ve kurumsallaşması için çalışmalarımız sürmektedir.
e-ha