Üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezleri arasında dünyada ilk 5’te yer alan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin girişimleri, 2021 yılında 478 milyon TL’nin üzerinde yatırım aldı. İTÜ Çekirdek girişimlerine yapılan yatırımlar geçen yılı yaklaşık beşe katladı. 

Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek girişimlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da yatırım yağdı. 2021’de 50 İTÜ Çekirdek girişimi toplamda 2,5 milyar TL değerlemeyle 478 milyon TL yatırım aldı. 2020’de İTÜ Çekirdek girişimlerine yapılan yatırım tutarı 107 milyon TL iken, bu yıl yapılan yatırımlar geçen yıla göre 5 katına yaklaştı.   

Yatırımlarla ilgili konuşan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “İTÜ ARI Teknokent olarak her yıl gelişerek, evirilerek, dikey alan ve paydaşlarımızla büyümeye devam ediyoruz. Dünyada ilk 5’te yer alan Kuluçka Merkezimiz İTÜ Çekirdek girişimlerine ne mutlu ki bu yıl da yatırımcıların ilgisi çok büyüktü. 2020’deki yatırımları yaklaşık beşe katladığımız 2021 yılında da “yol arkanı” olduğumuz girişimlerin gelişmelerine katkı sunmanın ve Türkiye’den dünyaya açılan teknolojilerin merkezi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Küresel yenilikçi girişimci merkezi: İTÜ Seed 

Başarı hikayelerinin yarattığı motivasyonla, her geçen gün daha fazlası için çabaladıklarını belirten Prof. Dr. Attila Dikbaş, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “İTÜ Çekirdek artık yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın bir kuluçka merkezi haline geldi. Bu bakış açısıyla 2022 yılında global faaliyetlerimizi, iş birliklerimizi artırarak İTÜ Seed’i hayata geçireceğiz. Bu program ile ülkemizin ve bölgemizin yabancı girişimciler için bir hub/odak noktası olması için çalışacağız; yerli yabancı tüm start-upları hem ekosistemimizde büyütmek hem de dünyaya açmak için tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz.” 

Başarı hikayeleri katlanarak devam ediyor 

İTÜ Çekirdek’te başlangıç aşamasındaki girişimlerden; faturasını kesen, müşterileri olan girişimlere kadar birçok farklı aşamadaki girişimciye destek olunuyor. Bugüne kadar İTÜ Çekirdek’e gelerek; aldığı eğitimler, mentorluklar, katıldığı yatırımcı görüşmeleri ve müşteri buluşmaları, gittiği uluslararası fuarlar gibi faydalarla işini ticarileştirmiş, ekibini büyütmüş ve hatta globale ihracat yapan birçok girişimin başarı hikayesi bulunuyor. İTÜ Çekirdek, Türkiye’ye teknoloji girişimciliğini yayma, girişimcilere destek olmak ve hayata dokunacak teknolojilerin üretilmesine katkı sunmak hedefleriyle çalışmalarını Türkiye’den ve dünyadan binlerce girişim, yüzlerce kurum, mentor ve yatırımcıyla birlikte sürdürmeye devam ediyor. 

Yatırımın kalbi İTÜ Çekirdek’in birinci eğitim dönemine başvuru için son tarih: 3 Ocak 2022 

Bir teknoloji girişimcisinin ihtiyacı olan her imkânı sunan İTÜ Çekirdek’te 2022’nin ilk girişimcilerinden olmak isteyenler için başvurular 3 Ocak 2022 tarihine kadar açık. Diğer dönemler için başvurular 2022 yılı boyunca devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru formuna www.itucekirdek.com  adresinden ulaşılabiliyor. 

e-ha