Saadet Partisi Samsun İL Başkanı Salih Şen: "Çocuklarımızın Orta Eğitim Ve Öğretimde Ünivesitelerin Onayları Doğrultusunda Yazılım Çağına Uygun Eğitim Alma Hakları Vardır" dedi.
Saadet Partisi Samsun İL Başkanı Salih Şen: “Orta Eğitimin Yazılım Çağının Dışında Kalması ülkemiz eğitiminde duraklama ve gerilemeye sebep olabilir. Muhalefet Partisi olarak biz Saadet Partisi ve Mecliste grup kurduğumuz Gelecek Patisi ile beraber Milletvekillerimiz vasıtası ile konuyu Meclise taşıyacağız” dedi.
Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği (SAM- MED) Başkanı Ümit Şaşmaz, Onursal Başkanı ve Bilim İnsanı, Eğitimci, Matematikçi Kerim Sarılar, Başkan Yardımcısı Okan AYAN, Yönetim Kurulu Üyesi, şair, yazar, emekli eğitimci, gazeteci Oktay Zerrin ile; Saadet Partisi Samsun İL Başkanı Salih Şen ve Yönelim Kurulu Üyelerini ziyaret ettiler.
Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Onursal Başkanı ve Bilim İnsanı, Matematikçi Kerim Sarılar, “Milli ilmi keşiflerimin okutulma gerekçeleri olan konik ve elipsin 2018 yılında MEB TTK Başkanlığının Kurul Kararı ile müfredattan çıkartılması eğitim sistemini yazılım çağının dışına taşımıştır. Oysa üniversitelerce doğruluğu ve orta öğretimde okutulması onaylanan yazılım uyumlu müfredat okutulmuş olsa idi ülkemiz bu gün matematik ve ilgi alanlarındaki yazılım uyumlu müfredat eğitiminde öncü, lider ülke konumda olacaktı” dedi.
Karşılıklı sohbet babında geçen toplantıda; Saadet Partisi Samsun İL Başkanı Salih ŞEN ve Yönetim Kurulundan bazı üyeler; “Hangi üniversitelerin doğrulayıp okutulmasına onay verdiğini sordular”
Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Onursal Başkanı ve Bilim İnsanı, Matematikçi Kerim Sarılar; Milli İlmi Eserimizi Doğrulaması Yanı Sıra Orta Öğretimde Okutulması Ya Da Proje Olarak Verilmesi İçin Akademik Mesleki Bilimsel Görüş Ve Onay Veren Üniversiteler Tek Tek Açıkladı:
Boğaziçi Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumuna talebimiz üzerine bilir kişi olarak görevlendirilen Ankara Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanlığı görüşü, Bilkent Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi,
Durumu ciddiyetle dinleyen Saadet Partisi Samsun İL Başkanı Salih ŞEN ve Yönetim Kurulu Üyeleri “Eğitim nasıl bu hale geldi?” diyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen: Çocuklarımızın Orta Eğitim Ve Öğretimde Ünivesitelerin Onayları Doğrultusunda Yazılım Çağına Uygun Eğitim Alma Hakları Vardır dedi ve şöyle devam etti: “Orta Eğitimin Yazılım Çağının Dışında Kalması ülkemiz eğitiminde duraklama ve gerilemeye sebep olabilir. Muhalefet Partisi Saadet Partisi olarak biz ve Mecliste birlikte grup kurduğumuz Gelecek Patisi ile beraber Milletvekillerimiz vasıtası ile konuyu Meclise taşıyacağız” dedi.
e-ha