Havalimanı, AVM, kamu ve belediye binaları, emniyet müdürlükleri, valilikler, otel ve kongre salonları başta olmak üzere güvenli geçişin önem arz ettiği tüm alanlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir. İçerisinden geçen metal, plastik, su vb. unsurları monitöründe farklı renklerde göstererek organik ve inorganik ayrımını yapabilmektedir. Uzun süreli ve yoğun kullanımlar için tasarlanmış olan x ray jeneratörü çok düşük salınımlı olup insan sağlığına zarar vermez. Derin ve yüksek çözünürlüklü tarama yapar ve nitelikli monitörü ile en ince ayrıntıları bile görmenizi sağlar.
Farklı pozlama ve tonlama seçenekleri ile nesneleri farklı yönleriyle algılamanızı sağlar. Geçen bagaj adetini sayan bir sayaca sahiptir. Etraftaki manyetik kirlilikten etkilenmeden çalışan SECUDA 5030A x-ray cihazı ilk kurulumda yapılan kalibrasyon ayarı ile çok hassas taramalar yapar ve sonrasında artık kalibrasyon gerektirmez.
X RAY cihazı, metal eşya aramak için kullanılan cihazlardır. X RAY cihazı çalışma mantığından bahsedelim. X RAY cihazı, x ışını oluşturarak çalışırlar. X ışını, radyo dalgalarına benzeyen ya da görünen ışığa benzeyen bir elektro manyetik ışın biçimidir. X-ışınları çıplak gözle görülemezler ve diğer ışınım türleri gibi vakumda yol alabilirler yani boşlukta yol alabilirler. Ayrıca x ışınları maddelerin içerisinden geçebilme özelliğine sahiptirler.
Konveyörlerine konulan valiz, bavul, koli vb. gibi eşyaların derinine inerek ve içerisinden geçerek arama yaparlar ve tehlikeli maddeleri tespit ederler.
X RAY cihazı, narkotik ve patlayıcı maddeler için sesli olarak tepki verme özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde operatörüne bilgi verirken, aynı anda kullanıcısını da uyaracaktır. X RAY cihazı, delinmez bölge alarmı sayesinde konveyöründen geçişi yapılan cismi belirli bir derinliğe kadar aşağıdan yukarıya doğru detaylı olarak tarayacaktır.
Secuda XRAY cihazı ekranlarında saat ve tarih bilgisini de gösterirler. Geçişi yapılan bavul, valiz, koli, çanta vb. eşyaların geçiş yapıldığı tarih ve saat hakkında bilgi verir. Böylelikle herhangi bir tehlike durumda tehlikenin neden olduğu cisimlerin görüntüleri kayıtlardan rahatlıkla bulunabilir.
Üst arama dedektörleri; geçiş yapacak olan kişilerin üzerlerinde metal eşya olup olmadığını denetleyebilen, hassas tarama standartlarına sahip cihazlardır. Kişilerin üzerleri kapı tipi ve el tipi metal üst arama dedektörleri ile yapılırken yanlarında taşıdıkları bagaj, bavul ve benzeri eşyalar ise X RAY cihazları ile taranır.
Havalimanları, kamu kurum ve kuruluşları, iş merkezleri, alışveriş merkezleri, oteller, sosyal etkinlik alanları, cezaevleri ve belediyeler olmak üzere bir çok yerde karşımıza çıkan metal kapı dedektörleri ve el tipi üst arama dedektörleri artarak yaygınlaşmaya devam etmektedir. Üst arama dedektörleri insan sağlığına zarar vermez. SECUDA metal üst arama dedektörleri hamile bayanlara da zarar vermediğine dair raporlara sahip seçkin bir markadır.
Kapı dedektörleri tarama bölgeleri ve hassasiyetlerine göre çeşitli modellere sahiptir. Manyetik kapı dedektöründen geçen bir kişinin üzerinde metal var ise, dedektör kapı metalin geçiş yapan kişinin hangi bölgesinde olduğunu belirler ve güv
e-ha