Verilerimiz, yaşadığımız çağın en önemli ve en hassas konuları arasında gelmektedir. Hem zaman hem de para kaybı yaşamamak için verilerin güçlü şekilde depolanması ve yedeklenmesi gerekmektedir. Hiç şüphesiz bu konuda en profesyonel desteği Veeam Backup tarzı araçlar sağlar.

Genel olarak Veeam backup verilerinizin yedeklenmesi ve ihtiyaç duyulması anında kurtarılmasını sağlayan bir çözüm olarak ön plana çıkar. Son derece güvenilir ve hızlı olması nedeniyle onlarca farklı alanda kullanılabilmektedir.

Veeam Backup Kullanım Şekli
İlk olarak Veeam Yetkili Satıcı kullanarak ürünü satın almanız gerekmektedir. Türkiye’de satışını yapan pek çok farklı adres bulunmaktadır. Buna rağmen yetkilendirilmiş bir adresten satın almanız tavsiye edilir. Dilerseniz enorm.com.tr adresinden satın alabilirsiniz.

İlk olarak yapmanız gereken size verilen setup dosyasını kurarak giriş yapmanızdır. Sonrasında ise karşınıza çıkan ekrandan “Backup Job” seçeneğini seçebilirsiniz. Ardından bir job dosyası oluşturmanız gerekir. Bir sonraki aşamada ise yedeklenecek verileri belirleyebilirsiniz.

Yedeklenecek Verilerin Belirlenmesi
Karşınıza gelen ekrandan “Objects” bölümüne girerek yedeklemek istediğiniz cihazları tercih edebilirsiniz. Tercihten sonra “Destination” bölümünden yedekleme işlemlerinin nereye yapılacağını belirlemeniz gerekmektedir. Normalde yedekleme işlemi bu kadardır. Yalnız bu işlemlerin belirli aralıklarla yapılması gerektiği için yedekleme sıklığını ve saklama süresinin belirlenmesi işleminin tamamlanması gerekir.

Bu sürecin hangi zaman aralıklarında tetikleneceğini belirlemek için zamanlama yapabilirsiniz. Çoğunlukla günlük yedekleme haftalık silinme şeklinde bir çalışma yapılabilir. Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra yedekleme işlemini başlatabilirsiniz.

Veeam Backup sizin için aralıklarla planlandığı şekilde yedeklemelerini yapar. Gerekli görülmesi durumunda yedekleme işlemlerini gözlemleyebilir ve geri yükleme işlemlerini bu şekilde yönetebilirsiniz.

Bu daha çok genel bir rehber olarak hazırlanmıştır. Veeam backup aralıklarla arayüzünü değiştirerek yedekleme sisteminde küçük değişiklikler yapabilir. Daha detaylı bilgi sahibi olmak ve yedekleme seçeneklerine ulaşmak için iletişim kurmanız ve rehbere göre bir yol haritası belirlemeniz önemlidir. Kısa süre içerisinde yedekleme işlemleri tamamlanarak genel bir yol haritası belirlenir. Veri kaybını minimum düzeye indirmek için yedekleme birimleri süreç içerisinde ayrı zamanlarda yapılabilmektedir. Tüm bunları siz seçebilirsiniz.