Cilt bakımı, insanlık tarihi kadar eskidir ve hep önem arz etmiştir. Öyle ki cilt bakımı, günümüz toplumunda kimi zaman ve kimi bireyler için, en önemli sağlık meselelerinden çok daha fazlasıyla önemsenmektedir.

Bunun sebebi de toplumda fertlerin iş ve sosyal hayatlarının sebep olduğu bir durumdur. Günümüzde insanlar dış görünüşleri ve cilt bakımları için çok ciddi harcamalar yapabilmektedirler.

Blogger Deniz Özübek, 'cildimveben.com' adlı bogunda cilt bakımı konusunda önemli yazılar kaleme almaktadır.

İşte, Blogger Deniz Özübek'in 'cildimveben.com' adlı blogunda yağlı cilde sahip olanlara tavsiyeleri:

Eğer yağlı bir cilde sahipsen ve nasıl bir cilt bakım rutini izlemen gerektiğini bilmiyorsan, ihtiyacın olan tüm önerilerle, senin için bir yağlı ciltler bakım rehberi hazırladık!

Yağlı bir cilde sahip olmak, parlama, geniş gözenekler, siyah noktalar ve zaman zaman da sivilcelerle baş etmeye çalışmak demek. Sakın gözün korkmasın! Yağlı cildin avantajlarını da unutmamak gerek. Yağlı ciltler için bakım ürünlerini kullanarak bir cilt bakım rutini oluşturabilir ve yağlı cildin keyfini çıkarabilirsin. Yağlı ciltler için krem önerilerimizi makalemizde bulabilirsin. İşte karşında yağlı ciltler için bakım rehberimiz!

Yağlı Cilt Nedir? Yağlı Ciltlerin Özellikleri Nelerdir?

Yağlı ciltler, normal ciltlere oranla daha fazla sebum yani cilt yağı üreten bir cilt tipidir. Cildin nem dengesi, metabolizma hızı ve hormonlar sebebiyle cilt daha fazla sebum üretir bir hale gelebilir. Bu sayede de cilt yağlanır. Yağlı ciltlerde ise gün içerisinde parlama, gözeneklerin genişlemesi, bu gözeneklerin makyaj ve kirle dolmaları sebebiyle de siyah nokta ve akne gibi cilt problemleri görülebilir. Yağlı ciltleri yakından tanımak için cilt neden yağlanır sorusunu yanıtlayalım. Cildimiz yaşadığımız iklime bağlı olarak ve genetik, hormonal nedenlerle doğal olarak yağlanır. Yağlı cildin en büyük sorunu aşırı sebum üretmesi ve buna bağlı gelişen cilt problemleridir. Cildin aşırı sebum üretmesi, çok sıcak suyla yüzü yıkamak, hormonal bozukluklar, yanlış cilt bakımı yapmak ve cilde uygun olmayan kremler kullanmak nedeniyle oluşabiliyor. 

Peki yağlı ciltlere özel bu cilt problemlerinin önüne nasıl geçebilirsin? Yağlı cilt için bakım ürünlerini doğru bir şekilde seçerek bir yağlı cilt için bakım rutini oluşturabilir ve düzenli olarak uygularsan, cildindeki yağlanmadan ve beraberinde getirdiği cilt problemlerinden kurtulabilirsin.

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?
1. Nem dengesini ayarla
Eğer yağlı bir cilde sahipsen, cilt bakımında kullanacağın ürünlerin mutlaka yağlı ciltlere uygun olması gerekir. Cildinin daha fazla sebum üretmesine engel olacak ve nem dengesini düzeltecek ürünlerde dikkat etmen gereken belli başlı özellikler var. 

Yağlı ciltler için nemlendirici ve yağlı ciltler için serum kullanırken yağ içermeyen ve cildini yağlandırmayan ürünler kullanmalısın. Gözeneklerini tıkamayan ve cildin nefes almasını sağlayan ürünler favorilerin arasına girmeli. Akneli ve yağlı ciltler için nemlendirici alırken cildin sebum dengesine uygun olmasına bakmalısın.

2. Hafif formüller tercih et
Öncelikle yağlı cildin için kullanacağın ürünlerin losyon, jel ve su gibi hafif formüllerde olmasına dikkat edebilirsin. Bunun dışında cildini temizlerken çok sıcak sudan kaçınmalısın. Sıcak su cildini kurutacağı için cildin dengelemek için daha fazla yağ üretecektir. Bunun dışında yine kurutucu etkisi olabilecek alkol içeren ürünlerden uzak durmalısın.

3. Cildini arındır
Yağlı cilt bakımının kilit noktalarından biri cildin nefes almasını sağlamak ve derinlemesine temizlemektir. Yağlı cildini hem ferahlatmak hem de yağlandırmadan nemlendirmek ister misin? Yeşil çay ve Hyaluronik asit içeren, yağlı, karma ciltlere uygun Garnier Nem Bombası Ferahlatıcı Kağıt Yüz Maskesi ile cildini ferahlatıp, nemlendirip, gözeneklerinin sıkılaşmasına destek olabilirsin. Garnier yağlı ciltler için maske kullanarak yağlı cilt bakımını tamamlayabilirsin. 

Yağlı Cildin Avantajları Nelerdir?
Yağlı ciltte ince kırışıklar oluşması, kuru ciltlere göre daha geç görülür. 
Yağlı cilde makyaj yapmak daha konforlu ve kolaydır. 
Yağlı ciltte yağ bezeleri düzenli çalıştığı için cilt beslenir.
Yağlı cilt daha aydınlık görünür.
Yağlı cilt bariyeri daha güçlüdür. 
Cildin kolay kolay tahriş olmaz, daha dayanıklıdır.

Kaynak: Blogger Deniz Özübek (Cildimveben.com)

e-ha