14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili Milletvekili Özkan Yalım bir mesaj yayınladı.
14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili Milletvekili Özkan Yalım yayınladığı mesajında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorlara yönelik sarf ettiği sözlere değinerek şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarımızın değeri zor günlerde, zor şartlarda anlaşılıyor. Bakınız pandemi sürecinde ailesinden, eşinden, çocuğundan ve sevdiklerinden ayrı nasıl canla başla çalıştılar. Tek kelime laf etmediler. Hakları asla ödenemez. Bu nedenle sağlık çalışanlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz.”
“Öte yandan sağlık çalışanlarına yönelik ucuz sözleri de buradan kınadığımı belirtmek isterim. Sağlık çalışanlarına ülke olarak her zamankinden fazla ihtiyacımız varken, beyefendi çıkıp utanmadan sıkılmadan “giderlerse giderler” diyor. Bir ülkenin doktorlarına böyle bir laf söylenir mi? Genç doktorlarımızı, zor şartlar altında çalışan doktorlarımızı kazanmak yerine harcayan bir kafa yapısı olabilir mi?
Ne yazık ki ülkeyi şahsının şirketi gibi gören köhne bir zihniyet harcamaya çalışabilir. Ama bu beyefendi şunu da bilsin ki gidecek biri varsa o da sensin. Sağlık çalışanları, doktorlarımız da şunu bilsin ki asıl bayramı hakkınız teslim edilince yaşayacaksınız, sabredin, az kaldı. Geliyor, gelmekte olan. İyi ki varsınız.”
14 Mart her yıl dünyada Tıp Bayramı olarak kutlanıyor.
e-ha