Yat ve tekne sahipleri için farklı lokasyonlara seyahat etmek veya yatta bakım onarım yapmak istediklerinde taşıma süreci büyük önem taşıyor. Bu tip bir hizmeti satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır.

Yat Taşımacılığının Önemi

Yatlar sahipleri için büyük bir yatırımı temsil ettiği için taşıma sürecinde maksimum güvenlik ve korumanın sağlanması esastır. Uzman firmalar yatın büyüklüğüne, ağırlığına ve taşınacak mesafeye göre en uygun taşıma yöntemini seçmektedir.

Bir yatı taşırken, düzenlemeler mümkün olduğunca erken yapılmalıdır. Gümrük işlemleri yapılmadan nakliye için yüklenemez veya boşaltılamaz.

Taşıma Ücretleri

Tekne ve yat taşıma ücretleri genel olarak gidilecek mesafenin uzunluğuna, taşınacak yatın büyüklüğü ve ağırlığına ve ulaşım yöntemine göre değişebilmektedir.. Fiyat teklifi alırken firmanın referanslarına, sunduğu ek hizmetlere ve olası ek ücretlere dikkat edilmelidir.

Doğru Firmayı Seçmek

Yat taşımacılığı yapan firmaların sayısı gün be gün  artıyor. Ancak her firmanın yatınızı güvenli ve etkili bir şekilde taşıyacak tecrübe ve uzmanlığa sahip olmadığını unutmayın. Bu nedenle referansları kontrol ederek ve sektördeki itibarına bakarak doğru firmayı seçmek çok önemlidir.

Nakliye şirketi, teslimatın ilerleyişini görebilmeniz için bir takip hizmeti sunmalı ve nakliye süreci boyunca sizi her konuda bilgilendirebilmelidir. Ayrıca yolculuk boyunca tüm yat bakımı ve gerekli onarımlarla ilgilenebilecek deneyimli teknisyen ve mühendislerden oluşan profesyonel bir müşteri hizmetleri ekibine sahip olmalıdırlar.