Hisar Okulları öğrencilerin fiziksel, bilişsel, sosyo-duygusal gelişimlerini desteklemek ve onlara hak ettikleri eğlenceli tatili yaşayabilecekleri bir ortam sunmak üzere Temmuz ayında ilk kez Yaz Okulu düzenliyor.
Öğrenciler, okulların kapanmasına az bir zaman kala ödevsiz bir tatil hayali kursa da, aileler çocuklarının tatili en iyi şekilde değerlendirmesini istiyor. Uzmanlar uzun süren yaz tatilinde çocukların eğitimden tümüyle kopmamalarını, meraklarını keşfederek gelişmelerinin faydalarına dikkat çekiyor. Çocukların hem dinlenmeleri hem de farklı hobiler edinerek gelişmelerini sağlayan nitelikli yaz okulları bu işlevi yerine getiriyor.
Yaz aylarında nitelikli programlara katılan öğrencilerde sorumluluk bilinci gelişiyor ve bir sonraki yıl okul başarısı artıyor.
Hisar Okulları Akademik İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Gülçin Cırık Doğramacı, yaz okullarının amacının, çocuğun tatilde sadece eğlenmesi ve heyecanlı tecrübeler yaşaması değil; aynı zamanda sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine de katkıda bulunmak olduğuna değindi. ”Yaz aylarında nitelikli programlara katılan ve kendisine verilen görevleri tamamlayan öğrencilerde sorumluluk bilinci gelişmeye devam etmekte ve bir sonraki okul yılında başarıları artmaktadır.”
Bu yıl Hisar Okulları bünyesinde 3-14 Temmuz tarihlerinde 10-14 ve 15-18 yaş grubu tüm öğrencilere açık olarak gerçekleşecek ücretli yaz programı; öğrencilerin fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyecek onlara hak ettikleri eğlenceli ve geliştirici aktivitelerle dolu bir tatili yaşatacak.
SAT, AP (Advanced Placement) Fizik ve AP (Advanced Placement) Kimya Dersleri Sınavlarına Hazırlık
Öğrencilerin Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Hollanda ve birçok uluslararası üniversiteye kabul sürecinde önemli rol oynayan SAT, AP Fizik ve AP Kimya dersleri sınavlarına hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Program süresince; sınav formatı, soru tipleri ve püf noktaları hakkında kapsamlı bir şekilde bilgi verilecek ve öğrenciler pratik yapma imkânı bulacaklar.
Farklı Sanat Tekniklerini Keşfetme: Papier Mache, Ebru Sanatı
Öğrenciler papier mache, ebru sanatı ve seramik gibi tekniklerle tanışacak ve bu teknikleri kullanarak kendi eserlerini yaratabilecekler. Her bir teknik, çocuklara farklı bir deneyim sunacak ve sanatın sonsuz olanaklarını keşfetmelerine yardımcı olacak.
A’dan Z’ye 2D Animasyon ve Görsel Tasarım
2 boyutlu evrende eğlenceli videolar oluşturulacak bu derste; animasyon filmleri, çizgi filmler, reklam filmleri, eğitici materyaller ve oyunlar gibi birçok içeriğin üretilmesinde yaygın olarak kullanılan araçlardan biri olan VYOND aracı ile çocuklar 2D animasyon yapmanın temelini öğrenecekler.
Drama ve İngilizce Bir Arada
Sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı, karakter tanıma gibi kazanımlarıyla güçlendirilmiş İngilizce drama programında eğitmen Berrin Debayar eşliğinde öğrenciler İngilizce pratik yaparken sahnede kendilerini ifade etme ve rol alma becerilerini geliştirecekler.
Başvuruları 15 Haziran 2023 Perşembe günü tamamlanacak olan programın kontenjanı sınırlı. Veliler yaz programı hakkında detaylı bilgi almak ve ön kayıt yaptırabilmek için iletişim bilgilerinden Hisar Akademi’ye ulaşabilir veya web sitesini ziyaret edebilirler.
Yaz tatilini dolu dolu geçirmek isteyen öğrencilere öneriler:
Öğrencilerimize tatil sürecinde hem dinlenmek hem eğlenmek hem de öğrenmek için günlük rutinlerini dengeli planlamaları önerisinde bulunuyoruz. Düzenli olarak enstrümana zaman ayrılmasını, tatil sürecinizde gördüklerini ve hayallerini resimleyebileceği Sketchbook (çizim defteri) edinmelerini, fırsat buldukça oksijenli ve açık alanlarda zaman geçirmenizi ve imkanlar dahilinde vücut sağlığı için spor yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yine imkanlar dahilinde yeni yerler görmeyi, yeni tatlar denemeyi ve tüm bunları kayıt altına (fotoğraf/video) almayı öneriyoruz. Bol bol kitap okumaları, çok yoğun olmasa da akademik tekrar ve pratikleri de yaz tatiline düzenli aralıklarla serpiştirmelerini önemsiyoruz.

Kitap
Çocuklar için Mozaik Kitabı- Anadolu Kültürel Girişimcilik
Kafası Değişikler Atlası- Fatih Dikmen
Ustalardan Çocuklar için Sanat Dersleri- Gustav Klimt
Türk Yazınından Seçilmiş Çocuklar İçin Şiirler - Memet Fuat
Katy ve Ayçiçekleri -James Mayhew

Film
Wall-E / 2008 / Yönetmen: Andrew Stanton
Mucize / 2017 / Yönetmen: Stephen Chbosky
Belle & Sebastian Serisi /2013 Yönetmen: Nicolas Wanier
Mary Poppins’in Dönüşü / 2018 Yönetmen: Rob Marshall
Kırmızı Balon / 1956 Yönetmen: Albert Lamorisse

Müzik
Sergei Prokofiev - Peter and the Wolf
Camille Saint-Saëns - Hayvanlar Karnavalı
Barış Manço - Çocuk Şarkıları
Fazıl Say - Çocuklar İçin
Yararlı Web Siteleri
https://kids.nationalgeographic.com/
https://wonderopolis.org/
https://kids.britannica.com/
https://www.bilimcini.com/
https://subadapcocuk.org/

Belgesel
My Octopus Teacher
Brainchild
Ask The StoryBots
A Beautiful Planet
Microcosmos
Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor
Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor.
Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor. https://www.hisarschool.k12.tr/
e-ha