İlk kez egzotik bir hayvan sahibi olacaksanız, bu hayvanların ihtiyaçlarının diğer hayvanlardan farklı olabileceğini unutmayın. Egzotik hayvanların çoğu, doğal ortamlarına benzer bir ortamda tutulmaya ihtiyaç duyar. Aile üyelerinizin arasına bir egzotik hayvanı katmadan önce, onların ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizden ve onlara sevgi dolu bir yuva sağlayabileceğinizden emin olun. Hospetall Veteriner Kliniği’nden Veteriner Hekim Dr. Murat Akbaş, yeni başlayanlar için en iyi egzotik hayvanlar hakkında şu bilgileri verdi:

Sakallı Ejderhalar
Bakımı kolay kertenkelelerdir ve çok arkadaş canlısı hayvanlardır. Bunlar başlangıç için mükemmel kertenkelelerdir, ayrıca çocuklarla araları iyidir. Çok da büyümezler.

Leopar Kertenkelesi (Leopar Gekosu)
Ele alınmaktan ve insanlarla etkileşim kurmaktan zevk alırlar. Evcil hayvan dükkanlarında bulunabilen hazır böceklerle kolayca beslendikleri için yaşam gereksinimleri çok aşırı değildir.

Top Pitonlar
Kraliyet pitonu olarak da bilinen top pitonları evde bakılabilen bir sürüngen türüdür. Korktuğunda yün yumağı gibi kendi içine saklanır. Farklı renklerde bulunabilmektedir. Mevcut tüm evcil hayvan yılanları arasında, bunlar genellikle uysal ve kullanımı kolay oldukları için yeni başlayanlar için mükemmeldir.

Mısır Yılanları
Bu güzel yılanlar aynı zamanda uysaldır, bakımı kolaydır ve çok fazla büyümezler. Mısır yılanları rakipsiz bir kaçış sanatçıları olduğundan içinde bulunacakları tankın güvenli olduğundan emin olmalısınız.

Aksolotl
Az bakım gerektirir. Yaşadıkları tankın temizlenmesi ve sık su değişimi yapılmasını gerektirir. Aksolotl'un beslenmesi; donmuş, dondurularak kurutulmuş veya taze kan kurdundan ibaret olduğu için oldukça basittir ve bakımları çok kolaydır.
e-ha