TÜRKKEP'in Yeni Nesil E-Defter Çözümü ile büyük defterleri olan şirketlerin defter hazırlama ve gönderim hızı 10-15 günden 1 güne düşüyor. Yeni Nesil E-Defter Çözümüne özel olarak geliştirilen E-Defter Denetim (Audit) Modülü ise defterde şekil olarak sorun çıkarmayan ancak mevzuat açısından sorunlu olan noktaları tespit ediyor ve vergi cezalarına yol açabilecek durumları kullanıcıya bildiriyor.
Büyük şirketlerin e-Defter hazırlığı, artan müşteri ve işlem hacimlerine bağlı olarak ciddi bir iş yükünü beraberinde getiriyor. Özellikle şema/şematron kontrolleri, imzalama işlemi ve Gelir İdaresi Başkanlığına (GİB) gönderilmesi gibi süreçlerde harcanan zaman her geçen gün artıyor. TÜRKKEP tarafından geliştirilen Yeni Nesil E-Defter Çözümü ise bu problemlerin tamamen ortadan kalkmasını sağlıyor. TÜRKKEP Yeni Nesil E-Defter çözümü, yerinde kurulumla e-Defter kullanan büyük ölçekli firmaların defter hazırlama ve gönderim süreçlerine kolaylık ve hız kazandırıyor. TÜRKKEP Yeni Nesil E-Defter Çözümü ile büyük şirketlerin defter hazırlama ve gönderim hızı 10-15 günden 1 güne iniyor. Rahat, anlaşılır ve modern bir arayüze sahip olan TÜRKKEP Yeni Nesil E-Defter Çözümü sayesinde şirketler, iş gücünden büyük oranda tasarruf sağlarken verimliliklerini de aynı oranda artırabiliyor.
YENİ NESİL E-DEFTER ÇÖZÜMÜNÜN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Özellikle büyük defterleri olan şirketlerin defter tutma işlemlerine büyük kolaylık sağlayan TÜRKKEP Yeni Nesil E-Defter Çözümünün bazı özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:
Modern, anlaşılır ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.
Zamanlanabilir görevler sayesinde gün içinde yoğunluğa takılan işlemler gece yoğunluğun az olduğu zamanlara programlanabilir.
Yönetilebilir onay akış süreci sayesinde defter gönderilmeden önce istenilen kullanıcılardan onay alınabilir ve süreç firma yetki şemasına göre şekillendirilebilir.
Gelişmiş kayıt (log) sistemi sayesinde kullanıcı ve/veya sistem tarafından tetiklenen tüm işlemler yöneticiler tarafından listelenebilir.
Hibrit veri tabanı yapısına sahip sistem SQL ve NO SQL teknolojilerini birleştirerek özellikle büyük boyutlara sahip e-Defter ortamlarında rakipsiz çözümler sunar. Geçici defter analizi, defter oluşturma konusunda özellikle milyonlarca satır yevmiye kaydı olan işletmelerde zamandan büyük ölçüde tasarruf sağlar.
DENETLENEBİLİR, SORUNSUZ VE GÜVENLİ DEFTER HAZIRLAMA İŞLEMİ!
TÜRKKEP Yeni Nesil E-Defter Çözümüne özel olarak geliştirilen E-Defter Denetim (Audit) Modülü, defter hazırlama esnasında yaşanan sorunların tamamen önüne geçiyor. E-Defter Denetim (Audit) Modülü; defterde şekil olarak sorun çıkarmayan (şema/şematron kontrolünden geçen) ancak mevzuat açısından sorunlu olan noktaları tespit ediyor ve vergi cezalarına yol açabilecek durumları kullanıcıya bildiriyor. Eski Baş Hesap Uzmanı ve Baş Vergi Müfettişi vergi uzmanları tarafından hazırlanan denetim kural setleri, son mevzuatlar doğrultusunda sürekli güncelleniyor. E-Defter Denetim (Audit) Modülünün diğer özellikleri şöyle sıralanabilir:
Mizan gelir tablosu ile bilançolar defter üzerinden kümülatif veya dönemsel olarak alınabilir.
Belge tiplerine göre hesapların doğru seçilip seçilmediğini kontrol eder.
Aktif dönem içinde kasa, banka gibi varlık hesaplarının negatife dönme durumunu kontrol edip gerekli uyarıları verir.
Yapılan ayarlamalara göre ters çalışmaması gereken hesaplarda uyarılar verir.
Dönem sonu KDV tahakkuku gibi yevmiye kayıtlarının girilip girilmediğini kontrol eder.
İşlemlerle ilgili 100'ün üzerinde maddenin kontrollerini sağlar.
Modül içindeki kontrollere ek olarak şirketlerin kendilerine özel yapmak istedikleri farklı kontrolleri de eklemek mümkündür.
YILDIZ: "DEFTER TUTARKEN YAŞANAN SORUNLAR ORTADAN KALKIYOR"
Yeni Nesil E-Defter Çözümü hakkında açıklamalarda bulunan TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, "Ülkemizde e-dönüşüm sektörünün pazar lideri olan TÜRKKEP, teknolojik ve kullanıcı odaklı çözümleriyle şirketlerin dijitalleşme sürecine katkı sunmaya devam ediyor. Günümüzde kurumlar defter gönderiminde ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Sorun yaşayan firmaların defterlerinin 1GB'dan büyük olması, gönderim sırasında büyük zaman kaybı yaşanmasına neden olabiliyor. Ayrıca defter hazırlarken mevzuata aykırı durumlar ve vergi cezalarına yol açan hususlar da büyük şirketler için ciddi problemler oluşturabiliyor. Geliştirdiğimiz TÜRKKEP Yeni Nesil E-Defter Çözümü ve bu çözüme özel olarak hazırlanan E-Defter Denetim (Audit) Modülü sayesinde bu sorunların tamamı ortadan kalkıyor. TÜRKKEP Yeni Nesil E-Defter Çözümü şirketlerimize hızlı, güvenli ve denetlenebilir defter tutma imkânı sunuyor. Bu çözüm sayesinde özellikle büyük ölçekli şirketlerin defter hazırlama ve gönderim hızı 10-15 günden 1 güne iniyor. Defter hazırlama işlemlerini çok daha kolay ve zahmetsiz bir hale getirmek isteyen tüm şirketlerimizi TÜRKKEP Yeni Nesil E-Defter Çözümünü kullanmaya davet ediyorum" dedi.
TÜRKKEP YENİ NESİL E-DEFTER ÇÖZÜMÜNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?
TÜRKKEP tarafından geliştirilen Yeni Nesil E-Defter Çözümünün avantajlarından faydalanmak için TÜRKKEP'in resmî internet sitesinde yer alan https://turkkep.com.tr/kullanici-talep-formu/ üzerinden online olarak başvurunuzu yapabilir ya da 81 ilde hizmet veren yaklaşık 200 TÜRKKEP başvuru merkezi üzerinden kolaylıkla başvuruda bulunabilirsiniz.
e-ha