Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji, Sugözü Termik Santrali’ne (SUGES) hibrit güneş enerjisi santrali projesi kurulumu için İskenderun Enerji Üretim (İSKEN) ile anlaştı. Söz konusu anlaşma ile kurulacak 21 MW gücündeki güneş enerjisi üretim santrali, İskenderun’un Sugözü bölgesini, enerji adasına dönüştürme hedefinin en önemli parçalarından biri olacak.
Tüm yapım işlerini üstelenecek
Ankara’da gerçekleştirilen imza törenine İSKEN Genel Müdürü Dr. Sırrı Uyanık ve YEO Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız ile birlikte her iki firmadan yetkililer katıldı. Sugözü Termik Santrali’ne hibrit güneş enerjisi santrali projesi kurulumu işinde YEO Teknoloji, tüm mühendislik, tedarik ve yapım işlerini üstlenecek.
İmza töreninde konuşan İSKEN Genel Müdürü Dr. Sırrı Uyanık, Sugözü Termik Santrali’nin bulunduğu alanı bir enerji adasına dönüştürmek istediklerini belirterek, “Bu hedefle kurulacak hibrit güneş enerjisi santrali bu dönüşümün başlangıcı olarak bizler açısından çok önemli” dedi.
YEO Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız da önemli bir projede İSKEN tarafından tercih edilmelerinin kendileri açısından bir gurur kaynağı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “İSKEN’in yenilenebilir enerji alanındaki vizyonuna YEO olarak katkı sunmanın heyecanını yaşıyoruz. İSKEN’in Türkiye’deki yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarının önemli bir çözüm ortağı olarak projeyi istenilen kalitede ve zamanda başarıyla tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Enerji üretimini maksimize ediyor
YEO Teknoloji, temiz ve sürdürülebilir bir dünya hedefiyle çıktığı yolda, enerji ve dijital dönüşüme yönelik tek noktadan entegre çözümler sunuyor. YEO Teknoloji, birden çok yenilenebilir enerji sistemini bir araya getiren hibrit çözümlerle daha temiz bir gelecek için projeler üretiyor. Mevcut elektrik santrallerine güneş veya rüzgar enerjisini entegre ederek hibrit sistemlerle kurumları karbonsuz bir geleceğe taşıyan YEO Teknoloji, Türkiye’de bu alanda büyümeye devam ediyor.
Özellikle yenilenebilir enerji başta olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm alanlarda EPC olarak konumlanan YEO Teknoloji, uçtan uca çözümlerle anahtar teslim kurulum hizmeti veriyor. Oluşturduğu aktif global iş geliştirme ağının yanı sıra, finansal alanda yaptığı iş birlikleriyle yenilenebilir enerji alanındaki yatırımcılara; finans, proje, lisans, mühendislik, inşaat, satın alma, denetim gibi konularda kalıcı çözümler üretiyor.
e-ha