Çoğu zaman hastalıklar esnasında şifa merkezleri olarak bilinen kaplıcalar Türkiye’nin pek çok yerinde bilinmektedir. Bunlardan en çok bilineni ise İzmir termal kaplıcalardır. Termal kaplıcalar içerisinde bulunan sıcak su kaynakları sayesinde birçok mineralin buluşmasıyla beraber adeta bir sıcak su havuzudur. İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan termal kaplıcalar yer altındaki sıcak su akıntıları sayesinde meydana çıkmıştır. İzmir’de çeşitli yerlerde termal suların bulunması gibi İzmir termal oteller de bulunmaktadır. Bu otellerde termal sıcak suların olduğu büyük havuzlar bulunmaktadır. Sıcak suyun etkisiyle kaslarda gevşeme ve rahatlama sağlayacak bu havuzlar sağlığa oldukça iyi gelir. Pek çok romatizma ve eklem rahatsızlığı olan kişilerin ziyaret ettiği bir yerdir.


İzmir’in Tarihi Mekanları

İzmir günümüzde pek çok turist tarafından ziyaret edilmekte olan büyük şehirlerden biridir. Diğer büyük şehirlere kıyasla İzmir’in oldukça eski ve enteresan bir tarihi de vardır. İzmir’de tarihin izlerini takip ederek gezebileceğiniz yerler oldukça fazladır. Bunlardan en çok bilineni ise Saat kulesidir. Saat Kulesi, İzmir Kemeraltı çarşısının hemen alt kısımlarında bulunan oldukça eski tarihi bir yapıdır. Kemeraltı çarşısı da aynı şekilde tarihi mekanlardan en çok bilinenidir. İçerisinde bulunan eski tip kafe ve dükkanlar ile tarihin kokusunu alabilirsiniz.


İzmir’de Kaplıca Tatili

İzmir’de yaptığınız seyahat esnasında şifanızı da bulmanız mümkündür. Bunun sebebi İzmir’in yeraltı sularından çoğunun termal su kaynağı olmasıdır. Termal su kaynağı tamamen yeraltı sularından oluşmaktadır. Bu sular da şifayı bulmak öyle mümkündür ki şehir dışından pek çok kişi termal su kaynaklı İzmir termal otellerini ziyaret etmektedir. Kemik ağrıları ve vücuttaki kırışıklıklara bile içerisindeki mineraller sayesinde iyi geldiği söylenmektedir. Sizde nerdekal.com uygulamasını ziyaret ederek İzmir’in kaplıca otellerinden kendinize yer ayırtılabilir ve şifanızı bulabilirsiniz.