Dört viyolonsel sanatçı kadının oluşturduğu, farklı coğrafya ve dönemlerin müziklerini kendilerine hayran bıraktıracak bir müzikal uyumla yorumlayan Cello Paradiso,  2. Tarsus Müzik Günleri’nde sanatseverlerle buluştu.

Tarsus Belediyesi’nin geçtiğimiz Ekim ayında ilkini başarıyla  gerçekleştirdiği  Tarsus Müzik Günleri’nin ikincisi, zengin içeriği ile devam ediyor. Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda yapılan müzik dinletisi Tarsuslular tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

 TARSUS SANATA DOYUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “2. Tarsus Müzik Günleri’ni yapıyoruz ama bundan sonra üçüncüsü de Tarsus’ta Bülent Bezdüz’le geleneksel hale gelecek.” dedi.

 Tarsus’un her zaman sanat dolu geçmesi için uğraşacağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “O kadar güzel bir umut ki bize sevgiyi, hoşgörüyü, dostluğu ortaya koyan kadınlarımız. Aslında en çok teşekkür etmek istediğim Cumhuriyet’in idealler ordusunun Atatürk kadınlarına. Değerli dostlar bu kentin kimliğine ve kültürüne çok büyük bir katkıları olduğundan dolayı da onlarla gurur duyuyorum.  ” dedi.

 “SİZ BİZİM KALBİMİZİ İYİLEŞTİRDİNİZ, BİZ DE SİZE İYİ GELEBİLDİYSEK NE MUTLU”

Tarsus’a gelmekten mutlu olduğu ve müzikle duygularını ifade ettiğini belirten Çellist Şafak Erişkin, “Tarsus’ta olmak bir kere harikulade. Tarsus’a ilk defa geliyorum. Bütün duygularım karıştı aslında. Malum büyük depremden sonra  Adana’dan gelirken nelerle karşılaşacağımı düşündüm. Burada harika müzik günleri düzenleniyor. Ama bizim açımızdan da başka konular vardı. Henüz müzikle insanlar birlikte olmaya hazırlar mı? Biz müziği yapan insanlar için aslında müzik eğlence aracı değil. Böyle görmüyoruz.  Duygularımızı müzikle ifade ediyoruz.  Bizim için her şartta aslında gönlümüzde hep müzik var. Sevgimizi, yasımızı, üzüntümüzü müzikle ifade etmek istediğimiz için aslında buradaki umut ışık oldu. Her birinizin yüzündeki umut, gülümseme, inanılmaz samimiyet ve sıcaklığı tarif edemiyorum. Siz bizim kalbimizi iyileştirdiniz, bizde size iyi gelebildiysek ne mutlu.” şeklinde ifade etti.

“HEM GÖRSEL HEM DE MÜZİK ANLAMINDA MÜTHİŞ BİR GECEYDİ”

Etkinliğini çok beğendiğini ifade eden bir sanatsever “Bir sanatçı olarak müthiş bir gece yaşadım. Keşke her akşam dinlesem, tenora bayıldım. Kızların hepsi birbirinden harikaydı, hem görsel hem de müzik anlamında müthiş bir geceydi. Belediye başkanımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ederim.  Hep böyle geceler istiyorum.” diyerek çok beğendiğini dile getirdi.

 “ONLARIN ENERJİLERİ DE BİZLERE ÇOK GÜZEL GEÇTİ”

İzlemekten keyif aldığını belirten bir müziksever “Ben çok beğenerek geldim iyi ki geldim izlerken de çok zevk aldım. Onların enerjileri de bizlere çok güzel geçti.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

e-ha