Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin düzenlediği 11. KSS Zirvesi 24 Aralık 2019 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Ödül töreninin açılış konuşmasınıT.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yapacak.

Zirve’de, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Ödülleri de sahiplerini bulacak. 11. KSS Zirvesi’ne Hollanda’da yaşayan dünyaca ünlü Türk caz sanatçısı KARSU da katılacak. Zirve’de “TKSSD Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Paydaş Platformu Elçisi” olarak takdim edilecek olan KARSU; piyanosu başında yapacağı konuşmanın ardından davetlilere performansıyla keyifli dakikalar yaşatacak. 

Türkiye’nin sürdürülebilirliğini kanıtlayan platformlarından olan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nin 11’incisi için geri sayım başladı. Topluma yarar sağlayan ve değer katan sosyal sorumluluk çözümlerini farklı sektörlerden paydaşlarıyla buluşturan ve iş birliklerine zemin hazırlayan 11. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi, 24 Aralık 2019 tarihinde İstanbul’da Kadir Has ÜniversitesiCibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin 2009 yılından beri her yıl düzenlediği Zirve’ye iş dünyasının seçkin isimleri,  KSS alanında çalışan şirketlerin yöneticileri, uzmanlar, akademisyenler ve uluslararası kuruluş temsilcileri katılacak.  

KARSU, TKSSD Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Paydaş Platformu Elçisi olacak

TKSSD Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Paydaş Platformu’nunlansmanının da yapılacağı Zirve’nin konukları arasında Hollanda’da yaşayan dünyaca ünlü caz sanatçısı KARSU da var. Bu zirvede “Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Paydaş Platformu Elçisi” olacağı açıklanacak olan KARSU, piyanonun başında davetlilere bir konuşma yapacak; ardından da performansıyla davetlilere keyifli dakikalar yaşatacak.   

Birbirinden değerli konuşmacılar sahnede yer alacak

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in de bir konuşma gerçekleştireceği 11. Kurumsal KSS Zirvesi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli konuşmacılar deneyim ve bilgi paylaşımında bulunacak. Moderatörlüğünü Neslihan Maltepe’nin yapacağı Zirve’nin 15 konuşmacısı arasında ayrıca Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Eğitim Bilimci ve Akademisyen Dr. Özgür Bolat, IBM Türk KSS Programları Müdürü Dr. Ceyhun Göcenoğlu da bulunuyor.

Göçmenlerin sesi: Kjamili

Zirvede, geçen yıl Global Student Entrepreneur Award’da Türkiye’yi temsil eden ve QZenobia girişimiyle 56 ülkeyi geride bırakarak, en prestijliödüllerden biri olan Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü kazanan genç girişimci Berat Kjamili de bir konuşma yapacak. Göçmenlerin her türlü sorusunun yanıtını bulabildiği ve 400 bin kullanıcısı olan bir Platform kuran Kjamili, bu projenin gelişimini davetlilere anlatacak.  

SKA Ödülleri için geri sayım

11. KSS Zirvesi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 ana kategoride başarılı KSS çözümleri ödüllendirilecek. Ödül programının açılış konuşmasını T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in yapacağı ve“Geleceğe Nefes Projesi” ileTarım ve Orman Bakanlığı’nın da ödül alacağı Zirve’deBM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde hayata geçen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Ödülleri de sahiplerini bulacak. 

“İş dünyası yeni rolüne hazır olmalı” 

TKSSD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler, 10 yıl boyunca 150’den fazla KSS çözümüne ev sahipliği yapan KSS Zirvesi’nde bu yıl da en başarılı çözümlerin ödüllendirileceğini söylüyor. KSS Zirvesi’ne her yıl ortalama 400 kişinin katıldığını belirten Dinler, iş dünyasının değişen rollerinin de Zirve’de irdeleneceğini söylüyor. Şirketlerin tek amacının artık kar etmek olmadığını vurgulayan Dinler, şöyle konuşuyor: “ Şirketler tüm dünyada artık kamu yararına birçok işler yapıyorlar. Devletin yetişemediği noktada Afrika’da AIDS’le mücadeleyi şirketler üstleniyor. Örneğin Volkswagen Çin’in kişi başına milli gelirinin 30 dolar artırılmasını sosyal sorumluluk olarak benimsemiş durumda. İş dünyası toplumsal barış, huzur ve refah istiyor. Refah seviyesi artan toplumlarda şirketler ekonomik ömürlerini sürdürebileceklerini biliyorlar. Türkiş dünyasının da artık bu role soyunması gerekiyor. ”

Çözümler dünyaya tanıtılıyor

Zirve’de ödüllendirdikleri kurumsal sosyal sorumluluk çözümlerinin uluslararası alanda da kendini tanıtma olanağı bulduğunu söyleyen Başkan Serdar Dinler, şu açıklamayı yapıyor: “TKSSD, CSR Europe’un Türkiye temsilcisidir. Dünya genelinde farklı networklerle işbirliği gerçekleştiriyoruz. Pazaryerine katılan şirketler ve KSS çözümleri CSR Europe ile paylaşılmakta ve tüm üye şirketlerin ortak olarak yararlanacağı bir platformda bu bilgilerin yayınlanması ve paylaşılması sağlanmakta. Avrupa’daki en büyük KSS networkü olan CSR Europe, 30’u Avrupa olmak üzere 34 üye ülke ve toplamda 10000 üye şirket ile güçlü bir KSS networkü sunmakta.”

11. KSS Zirvesi SKA Ödülleri Finalistleri:

Albaraka Türk Katılım Bankası: Geleceğe Değer Kat Projesi

Anadolu Efes: Accelerate 2030

Asis Otomasyon Akaryakıt Sistemleri: Monticola

AstraZeneca: Hey Genç! Harekete Geç!

Avis: Aynı Dili Konuşuyoruz

Cargill: 1000 Çiftçi 1000 Bereket

Eker Süt Ürünleri: Otizimli Bireyler Eker’le İş Gücünde

Ekoteks: Çocuklarımız için GüvenliÜrün GüvenliÜretim

Henkel: Keşif Dünyası

Kredi Kayıt Bürosu (KKB): Sesli Soru Bankası

Limak Vakfı: Türkiye’nin Mühendis Kızları

Molfix: Hayat Bağım

Netaş: NextCoders

Opet: Arkeo Köy-Tevfikiye& Kadın Gücü

Socar: Dersimiz Girişimcilik

Uludağ İçecek: Koruyucusuz İçecek

11. KSS Zirvesi Konuşmacıları

* T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey

* Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan

*Kızılay Başkanı Kerem Kınık

*Ankara Kalkınma Ajansı, İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan

* Migport Kurucusu Berat Kjamili

* Eğitim Bilimci ve Akademisyen Dr. Özgür Bolat

* International ConsultingExpertiseÜlkeDirektörüBurçak Çullu

* Teknoloji İletişimcisi, Akademisyen Dr. Sertaç Doğanay

*CNN Türk, Gazeteci, Ekonomist Cem Seymen

* Zenna Danışmanlık Kurucusu Nuran Aksu

* Altınbaş Üniversitesi Öğretim ÜyesiDr. Dicle Yurdakul

* IBM Türk KSS Programları Müdürü Dr. Ceyhun Göcenoğlu

* Microsoft Türkiye KSS Programlar Müdürü Mehmet Can İrhan

* Fazla Gıda CEO’su Olcay Silahlı

* TKSSD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler

*Kadın Dans Tiyatrosu – Açı Okulları Lalin Zeynep Ersun, Leyla Eren 

* Kadir Has Üniversitesi Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Araştırmalar Merkezi Direktörü

Doç. Dr. DimitriosTriantaphyllou

* TKSSD Genel DirektörüHüseyin Yılmaz

* Atma Tamir Olsun Kurucusu Muammer Kavazoğlu

* Caz Sanatçısı Karsu

* Etkinlik ModeratörüNeslihan Maltepe